Özbekistan Brezilya Yolunda Güney Kore'yi Geçemedi: 2-2

Özbekistan, Brezilya-2014 Dünya Futbol Şampiyonası Asya kıtası üst grup eleme dördüncü tur maçında kendi sahasında ağırladığı Güney Kore’yle 2-2 berabere kaldı.

Avustralyalı hakemin yönettiği karşılaşmanın 13. dakikasında Özbekistan, Güney Koreli Ki Sungyuneng’in kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

Türk asıllı Avustralyalı Hakem Hakan Anaz’ın yan kanatta görev aldığı karşılaşmanın 43.dakikasında Güney Kore skoru 1-1 yapan golü buldu ve ilk yarı bu skorla sone erdiİkinci yarıda ilk golü bulan konuk ekip oldu. Güney Kore 57. dakikada skoru 2-1 yaptı. Ev sahibi Özbekistan'ın bu gole cevabı gecikmedi ve karşılaşmanın 59. dakikasında skora dengeyi getiren golü buldu: 2-2Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın skoru oldu ve iki taraf birer puanla karşılaşmadan ayrıldı. Bu gruptaki ikinci maçta ise Lübnan kendi sahasında ağırladığı gülcü rakibi İran’ı 1-0 yenmeyi başardı.B Grubu’ndaki zorlu geçen karşılaşmada ise Japonya, Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'nun çalıştırdığı Irak’ı 1-0’lık skorla mağlup etti.