Brezilya-2014, Asya Grup Dördüncü Tur Maçları Bugün Oynandı

Brezilya-2014 Dünya Futbol Şampiyonası Asya kıtası grup eleme dördüncü tur maçları bugün oynandı.

Beşerli iki grupta oynanan dört karşılaşmadan biri berabere biterken, üçü ev sahibi takımlarının üstünlüğüyle sona erdi.

A Grubu'nda oynan ilk maçta Özbekistan kendi sahasında güçlü rakibi Güney Kore ile 2-2 berabere kaldı. Bu skorla Özbekistan puanını 2’ye, Güney Kore ise 7’ye çıkardı. Bu gruptaki ikinci maçta ise Lübnan kendi sahasında ağırladığı İran’ı 1-0 yenerek altın değerinde üç puan kazandı.Bu sonuçlar İran 4 puanda kalırken Lübnan puanını 4’e çıkardı. Katar’ın bay olduğu A Grubu’nda 16 Ekim’de oynanacak bir sonraki karşılaşmalarda İran, G.Kore’yi konuk edecek. Özbekistan ise grupta 4 puanı bulunan Katar’la deplasmanda kozları paylaşacak.B grubundaki ilk maçta ise grup lideri Japonya, Brezilyalı teknik adam Arthur Zico'nun çalıştırdığı Irak’ı 1-0 yendi. Bu gruptaki ikinci maçta ise Ürdün kendi sahasında ağırladığı güçlü rakibi Avustralya’yı 2-1 yendi. Bu skorlar sonunda Japonya, puanını 10’a Ürdün ise 4’e çıkardı. Irak ve Avustralya ise 2’e puanda kaldı. Umman’ın bay olduğu bu grupta 16 Ekim’de oynanacak bir sonraki karşılaşmalarda Irak, Avustralya’yı ağırlayacak. Ürdün ise Umman’a konuk olacak.

Brezilya-2014 yolunda Haziran-2012 ve Haziran-2013 tarihleri arasında oynanacak Asya elemeleri maçları sonunda belirlenecek en iyi dört takım direk Brezilya-2014 vizesini alacak. Asya'dan gidecek beşinci takım ise bu iki grupta üçüncü olan iki takım arasında yapılacak maçlar sonunda belli olacak. Galip gelen takım Asya'yı temsilen Okyanus bölgesi temsilcisiyle karşılaşacak. Galip gelen ekip Brezilya-2014 vizesi alacak bir diğer şanslı ülke olacak