Berlinsan Tekvando Şampiyonası’na İlgi Artıyor

Berlinsan Tekvando Kulübü, bu yıl 4.’sünü düzenleyeceği Berlinsan Tekvando Şampiyonası’nın tanıtımını düzenlediği basın toplantıyla yaptı.

Berlin Türk Cemaati’nin (TGB) Kreuzberg’deki merkez bürosunda yapılan toplantıda konuşan Berlinsan Tekvando Kulübü Başkanı Adnan Karabulut, daha önce Berlin düzeyinde olan turnuvanın bu yıl uluslararası seviyeye geldiğini bunun da kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 200’ün üzerinde sporcunun katılacağını, bunların 80’ninin yabancı olduğunu belirten Karabulut, “Kısa zamanda, düzenlediğimiz turnuva uluslararası boyut kazandı. Yoğun bir ilgi var. Polonya’dan 5, Danimarka’dan 2 takım ve Irak Milli Karate Takımı yer alacak. Ayrıca Türkiye Bölgelerarası Tekvando Ligi’nden (TÜBAT) çok sayıda sporcu turnuvaya renk katacak. Bunların içinde Dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş birçok sporcu da yer alıyor.” dedi.

TGB Başkanı Bekir Yılmaz da, Berlinsan Tekvando Kulübü’nün Berlin Türk Cemaati’nin üyesi olduğunu, yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Tekvandonun önemli bir spor dalı olduğunu hatırlatan Yılmaz, Londra’dan yapılan son olimpiyat oyunlarında Türkiye’nin aldığı iki altın madalyadan birinin tekvandodan geldiğini o sporcunun da Almanya’dan yetiştiğini söyledi.

Zaman Avrupa Gazetesi’nin medya sponsoru olduğu şampiyona 15 Eylül Cumartesi günü Shöneberg Spor Salonu’nda yapılacak. Sabah 10.00’da elemlerin yapılacağı turnuva saat 17.00’de yapılacak finallerle sona erecek.