Aslı Çakır Alptekin: Zirvede Bırakmak İstiyorum

Londra Olimpiyatları'nda, atletizmde 1500 metre kadınlar koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda 'Dünya ve Avrupa Olimpiyatlarında Milli Sporcu Kontenjanları' kapsamında Saka İlköğretim Okulu'nda görevine başladı.

Londra Olimpiyatları'nda 1500 metre kadınlar koşusunda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamalarda 'Dünya ve Avrupa Olimpiyatlarında Milli Sporcu Kontenjanları' kapsamında Saka İlköğretim okulunda yetiştireceği öğrenci ve mesai arkadaşları ile biraraya geldi. Kendisini ilkokul 4. sınıftaki halini anımsayan Aslı Çakır Alptekin; "Kendimi şuan ilkolkul 4. sınıftaki halimi hissettim girince. Benim de en çok ilgi duyduğum öğretmen beden eğitimi öğretmeniydi. Bize top oynatacak, koşturacak diye çok mutlu oluyorduk. Benimde küçüklüğümde örnek aldığım öğretmenler beden eğitimi öğretmenleriydi. Bizi ilk bulanlar onlardı. Bende kendim gibi sporcu çıkarmak istiyorum" ifadesini kullandı.

İlk ders saatinde öğrencilerle kaynaşmak istediğine dikkat çeken Alptekin, "Okulu çok beğendim ve çok heyecanlıyım. Sanki yarış koşacak gibiyim. Kalbim çok hızlı atıyor. Biran önce derslere başlamak istiyorum. İlk işim öğrenicilerle, daha sonra okul takımı kurup, Saka Ortaokulu'nu tüm Türkiye'ye duyurmak istiyorum. Ben Türkiye'nin sporcusuyum, onlar da Türkiye'nin okulu olacaklar. En çok ailelere iş düşüyor. Hepsinin ailesi ile tanışmak istiyorum. Sporu anlatmak istiyorum. Çok güzel karşılandım çok mutlu oldum. İnşallah hayırlısı olur" dedi.

ÖĞRENCİLERİ EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTMEK İSTİYORUM

Görevine başladığı Saka İlköğretim okulunda önce öğretmen daha sonra ise şampiyon olacağına işaret eden milli atlet, şunları kaydetti:
"Ben buraya önce öğretmen olarak geldim. Ardından olimpiyat şampiyonuyum. Çocuklar bunların bilincinde ve onlara vereceğim çok şey var. Birincisi hem hayat hem de spor için başarmak istedikleri hedeflerine önce inanmaları istemeleri ve çok çalışmalarını öğreteceğim hayat anlamında, ders anlamında. Bu herşeyle bağlantılı. Bir hayal kuracaklar ve onların peşlerinden koşmayı onlara hedefleteceğim. Hayatın zorluklarını, kolaylıklarını, zorlandıklarında pes etmemelerini öğreteceğim. Biz okulda ne öğrendiysek onlara da onu öğretip bilinçli bireyler yetiştirmek istiyorum. Ailelerini tanıyıp onlara da spor adına birçok projelerimizi hayata geçireceğiz. Öğrencileri en iyi şekilde eğitmek istiyorum.

ZİRVEDE BIRAKMAK İSTİYORUM

16 yıldır atletizmle ilgilendiğini, ve 16 yıl sonra en üst performansına ulaştığının altını çizen Alptekin, Rio'da yapılacak yarışlarda da aynı dereceyi almak istediğini açıkladı.

Gelecek nesillere örnek olduktan sonra sporcu yetiştirmek istediğini ifade eden Aslı Çakır Alptekin; "Atletizm zaman alan bir spor. Başarılı olmak için en az on yıl feda etmek lazım. Benim atletizmde 16. yılım ve 16. yılımda en üst performansa ulaştım. Hedefim Rio. Rio'da da aynı yaptığım dereceyi yapıp madalya almak istiyorum. 2020'yi görürmüyüm bilmiyorum. Ben zirvede bırakmak istiyorum. Bizden sonraki gelecek nesilllere örnek olduktan sonra da sporcu yetiştirmek istiyorum. Atletizmi belirli bir yerde bırakacağım ama yeni sporcular yetiştirip kendim gibi şampiyon yapmak istiyorum. Zirvede bırakıp zirvede sporcular yetiştirmek istiyorum" dedi.

BAŞARIDAN ÖNCE TEKLİF GELMİYORDU

Bireysel dallardaki sporlarda özellikle sponsor sıkıntısının olduğuna işaret eden Alptekin, şampiyon olduktan sınra çok sayıda teklif aldığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Normalde bir sporda biryerlere gelmek kolay değil. Mutlaka sıkıntı çekeceksiniz. Biz tırnaklarımızla kazıyarak buraya geldik. 5 - 6 yıldır devlet bize çok güzel imkanlar verdi. Sadece bir sponsor sıkıntımız vardı. Bireysel sporlara sponsor olmuyordu. Bana Garanti Bankası sponsor oldu ve onun desteği ile şampiyon oldum diyebilirim. Bir ise iki çalışıyorsunuz. Başarılı olduktan sonra sponsorluk teklifleri çok geldi ama başarıdan önce açıkcası bu kadar teklif gelmiyordu. Malesef bizim ülkemizde biryere geldikten sorna destek çıkılıyor ama önemli olan biryere gelmeden destek çıkmak ve o kişinin desteği ile başarılı olmak lazım. Şampiyon olduktan sonra çok sponsorluk teklifi geldi. Bizde antrenörümüzle oturup değerlendiriyoruz ama gönül ister ki bundan sonra şampiyon olacak bir çok sporcuya destek verilmesi ve şampiyonluk yolunda yanında olunması gerekiyor."

DÜĞÜNÜMÜZ 6 EKİM'DE İSTANBUL'DA

İki yıldır antrenörü İhsan Alptekin ile evli olduklarını ancak düğüne zaman bulamadıkları için Londra Olimpiyatlarından sonra planları arasında düğün olduğunu ifade eden şampiyon sporcu, "İki yıl oldu. Bir düğün maratonu uzun. Bir ay uğraşmak gerekiyor. Bizim de öyle bir zamanımız olmadı. Bir 15 günlük bir boşluğumuz vardı onu da bunu ayarlayamadık. Olimpiyattan sonra düşünüyorduk. Buda gündeme geldi. Büyük bir organizasyon olacak. Düğünümüz 6 Ekim'de İstanbul'da yapmayı düşünüyoruz. Üsküdar Belediyesi organize ediyor" dedi.

HERKES GİBİ BEYAZ GELİNLİK GİYMEYİ İSTİYORUM

Aslı Çakır Alptekin, 6 Haziran'da İstanbul'da yapılacak olan düğünde en çok hayal ettiği anın herkes gibi beyaz gelinlik giymek olduğuna dikkat çekerek; "Bende herkes gibi beyaz gelinlik giymeyi istiyorum. Kısmetse olacak. Hayalimiz bu. Zaten devlet büyüklerimiz gelecek inşallah bir aksilik olmasa. Bir sporcu olmasak onların gelmesi söz konusu olmazdı. Akrabalarım arkadaşlarım. Her ilde tanıdığım var buda aslında bize bir avantaj." şeklinde konuştu.