Motokrosçular Kartepe'de Yarıştı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Doğa Sevenler ve Motor Sporları Derneği’nin hafta sonu Eğreltidüzü Mesire Alanı’nda ortaklaşa düzenlediği 4. Kartepe Motosiklet Şenliği, doğa ile iç içe renkli görüntüler eşliğinde motor tutkunlarına adrenalin yüklü heyecanlar yaşattı.

6 klasmanda 82 yarışmacının ödül ve kupaların sahibini olmak için verdiği mücadeleyi 2 bin motor sever yakından takip etti. Sahip olduğu doğal yapısı ile pek çok spor aktivitesinin yapılmasına imkan tanıyan Kartepe’nin zirvesinde 1200 metre rakımlı Eğreltidüzü Mesire Alanı’ndaki Doğa Sporları Merkezi’nde dördüncüsü düzenlenen Motosiklet Şenliği iki gün süren renkli görüntüler ışığında heyecan içinde gerçekleşti. Her yıl daha görkemli geçen şenlikte ilk gün antrenman turları ile start aldı. Biri atv olmak üzere toplam 6 klasman yarışları için motor tutkunu yurdun çeşitli illerinden gelen 82 yarışmacı sıralamada iyi bir yer almak için hazırlıklarını motokros parkurunda yaptı. Motokroscuların heyecanına ortak olan 2 bin dolayında motor severde gün boyu çeşitli aktivitelerle eşsiz doğa güzelliklerine sahip Kartepe’nin tadını çıkarttı. Gece kamp ateşi etrafında dostlukların pekiştiği şenlik, pazar sabahı Serindağ Restaurant’ın manzarası eşliğinde yapılan köy kahvaltısı ile sürdü.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın startıyla başlayan yarışlarda ilk heyecan 65 cc klasmanında gerçekleşti. Sırasıyla 85 cc, 125 cc, 250 cc ve masterlerde eleme yarışları sonrasında final mücadelelerinde adrenalin tavan yaptı. Kartepe Doğa Sevenler ve Motor Sporları Dernek Başkanı Fatih Topal, Redbull’un katkılarıyla gerçekleşen şenlikte nefeslerin kesildiği müsabakalar için parkurun hazırlamasına destek veren PMF yarışçısı Hüseyin Veziroğlu başta olmak üzere destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletirken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit’i de unutmadıklarını ifade etti .

Kaynak: İHA