Çağla Ana Tablo Şansını Kaybetti

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki WTA turnuvasına elemelerin son turunda veda ederek ana tabloya yükselme şansını kaybetti.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te düzenlenen WTA turnuvasının Son eleme turunda takılarak ana tablo vizesini elde edemedi.

İlk maçında Özbek, ikinci maçında ise Ukraynalı rakibini rahat galibiyetlerle geçen Çağla’nın Son eleme turundaki rakibi, 2007 senesinde dünya sıralamasında 5. Sıraya kadar yükselen, ancak daha Sonra büyük bir düşüşe geçen, şimdilerde ise toparlanma amacındaki Anna Chakvetadze’ydi.

Rus rakibi önünde istediği servis performansını sergileyemeyen Çağla, 1 saat 52 dakika süren müsabakadan 6-1, 6-7(2), 6-1’lik yenilgiyle ayrılmaktan kurtulamadı ve bir adım uzaklıkta olduğu ana tablonun dışında kaldı.

Zorlu karşılaşmayı kaybetmesine rağmen Taşkent Açık elemelerinde oynadığı maçlarda iyi bir oyun ortaya koyan ve önemli tecrübe edinen Çağla’nın bir Sonraki durağı, önümüzdeki hafta İngiltere’nin Shrewsbury kentinde oynanacak olan ITF turnuvası olacak .

Kaynak: İHA