A Milli Basketbol Takım, Çek Cumhuriyeti Maçına Hazırlanıyor

2013 Eurobasket Elemeleri’ndeki son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız, karşılaşmanın oynanacağı Fenerbahçe Ülker Spors Arena’da bir antrenman yaptı.

F Grubu’nda oynadığı yedinci karşılaşmada deplasmanda Portekiz’i 79-69’luk skorla mağlup eden A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti maçının hazırlıklarını ise Baş antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde gerçekleştirdi.Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Karagözoğlu, Ali Osman Tobay ile Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy'un da takip ettiği antrenmanda Ay Yıldızlılarımız, ısınma hareketleri sonrasında Çek Cumhuriyeti ile oynanacak karşılaşmanın hücum ve savunma organizasyonları üzerine çalıştı.A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Slovenya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın vizesini almak istediklerini söylerken, “Şuan geldiğimiz noktada bu şans bizim elimizde. Çek Cumhuriyetini 1 sayıyla yenersek üçüncü olarak, 19 sayıyla yenersek ise ikinci olarak Avrupa Şampiyonası’na gidiyoruz. Eksikleri bulunan takımımız için hedefe ulaşmış olacağız. Seyirci desteğiyle mutlaka kazanmayı istiyoruz” diye konuştu.

Portekiz karşısında zorlu bir galibiyet aldıklarını belirten Ender Arslan ise “Portekiz, evinde İtalya dahil her takımı zorlayan bir takımdı. Üstümüzde biraz da kaybetmeme stresi vardı. Ama istediğimiz galibiyeti son bölümdeki dirençli oyunla aldık. Artık Çek Cumhuriyeti maçında kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Kendi sahamızda seyirci avantajını da kullanacağız. İstediğimiz sonucu elde edip Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.Deplasmanda oynanan Portekiz karşılaşmasında aldıkları galibiyetin önemli olduğunu belirten Göksenin Köksal, “Çok kritik bir galibiyet aldık. Portekiz bize karşı iyi direndi ama kazanmayı başardık. Şimdi Çek Cumhuriyeti’ne karşı oynayacağız. Bizim için çok önemli maç olacak. Bu karşılaşmadan başka bir şey düşünmüyoruz. Umarım galibiyetle ayrılacağız ve noktayı da bu şekilde koyacağız” dedi.

Portekiz karşılaşmasında iyi savunma yaptıklarını ve hücumda da topu doğru paylaşarak galibiyete ulaştıklarını kaydeden İlkan Karaman, “Rakibimiz bize karşı en iyi oyununu oynadı. İyi mücadele ettik ve yerinde hamlelerle maçı kazanmayı başardık. Çok iyi savunma yapıp, hücumda da topu iyi değerlendirerek galibiyete ulaştık. Şimdi Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maçı kazanmak istiyoruz. Zorlu bir karşılaşma olacak” diye konuştu.

Deplasmanda oynanan Portekiz karşılaşmasının stresli geçtiğini belirten Doğuş Balbay, “Diğer gruplardaki durumlar biraz karıştığı için maç başında konsantrasyon eksikliği yaşadık ve ilk yarıyı da iyi oynayamadık. Maç sonunda da tecrübeli oyuncularla birlikte toparlanarak kazanmayı bildik. Rakibimiz de bize karşı en iyi oyununu oynadı. Kazanmayı başardık ve şimdi Çek Cumhuriyeti ile oynayacağız. İlk maçtan farklı olacaktır ve o maçtan ders almamız lazım. Bu bizim son maçımız ve şimdi tüm konsantrasyonumuz bu maça olacak. %100 enerjimizi sahada bırakmamız lazım. Mutlaka kazanmak istiyoruz.” dedi.

Portekiz’in iyi bir maç çıkartmasına karşın galibiyete ulaştıklarını kaydeden Birkan Batuk, “Rakibimiz bize karşı iyi oynadı. Bizim hedefimiz gruptan çıkmak. Uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Şimdi Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacağız. Rakibimizle deplasmandaki maçta kötü oynadık. Ancak kendi evimizde oynayacağımız mücadelede inşallah galibiyete ulaşacağız ve Avrupa Şampiyonası’nda yer alacağız” açıklamasında bulundu.Ay - yıldızlılarımız, yarın saat 11.00’da Fenerbahçe Ülker Spors Arena’da Çek Cumhuriyeti karşılaşması öncesi şut antrenmanı yapacak.