Toroslar'ın Zirvesinde Bulunan Ermenek Barajı'nda Sürat Tekneleri İlk Kez Gösteri Yaptı

Toroslar'ın zirvesinde bulunan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki Ermenek Barajı'nda sürat tekleri ilk kez gösteri yaptı.

Tarım yapılan arazileri üzerine 3 yıl önce kurulan Ermek Barajı'nda, Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü tarafından tanıtım gösterisi düzenlendi.

Karaman Valisi Murat Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik kapsamında, baraj gölde ilk kez sürat teknesine binerek keyifli bir yolculuk yaptığını belirtti.

Ermenek için ilk olan bu etkinliğin devamının gelmesi gerektiğini anlatan Koca, ''Bu etkinliklerin yaygınlaşmasıyla Ermenek'in önemli bir gelir kaynağına kavuşacağına olan inancım tamdır. Bilindiği gibi turizm bacasız fabrikadır. İnşallah arkası gelir. Burası bir su sporları merkezi olur'' diye konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise baraj gölünün 60 kilometre çevresi olduğunu ve buranın daha önce tarım alanı olarak kullanıldığını söyledi.

Ermenek Barajı'nın Türkiye'nin en büyük baraj göllerinden biri olduğunu ve doğayla iç içe bulunduğunu ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

''Her tarafı yem yeşil, doğa sporları için uygun bir yer. Su kayağı, yelken ve diğer su sporlarının aynı anda yapılabileceği ender yerlerden biri. Bu potansiyeli değerlendireceğiz. Bu baraj gölünün kirlenmesini istemiyoruz. Burada kafes balıkçılığı yapılmasını istemiyoruz. Arkadaşlarımız bir spor kulübü kurdular. Bu kulübün önderliğinde bir takım etkinliklerde bulunulacak. Sadece Ermenek civarında 4 bine yakın öğrenci var. Bu öğrencilere su sporlarını sevdirmeyi düşünüyoruz. Burada eğitim görenlerin hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada önde gelen sporculardan olmasını istiyoruz.''

Ermenek Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Muhammed Uygun da Ermenek'te tüm su sporlarının yapılabileceğini ispatlamak istediklerini, bugün de ilk etkinliği gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Uygun, barajın su sporları bakımından ideal bir yer olduğunu, ileride büyük organizasyonlara da evsahipliği yapabileceklerini dile getirdi.

Muhabir: Mehmet Çetin / Mümin Altaş / Murat Aslan

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA