Şenbayrak: Basketbolu Tabana Yaymak İçin Çabalıyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 3x3 Dünya Turu Organizasyon Direktörü Samer Şenbayrak, 3x3 Dünya Turu’nun bugün Caddebostan Sahili’nde başlayan İstanbul etabı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FIBA’nın 3’e 3 basketbolu olimpik bir branş haline getirmeye çalıştığını belirten Şenbayrak, “Bu, basketbolun tabana, sokaklara yayılması için yapılan bir hizmet. FIBA Dünya Turu kapsamında bu sene Avrupa’da 3 tane organizasyon düzenleniyor ve bunların ikincisine de Türkiye ev sahipliği yapıyor. Bundan önce Rusya’nın Vladivostok şehrinde yapıldı. İstanbul’dan sonra İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılacak. Madrid’deki turnuvanın ardından ise sonra Miami’de 3x3 Dünya Turu Finalleri var. Daha önce Brezilya’da ve New York’ta düzenlendi.

Kısacası tüm dünyada 5 merkezden sonra Miami’de finaller oynanacak. Dolayısıyla böyle bir organizasyonu Türkiye’ye almak Federasyonumuzun önemli bir başarısı. FIBA ile önümüzdeki 3 yıl için anlaştık. TBF olarak bu organizasyonu 2 sene ülkemizde düzenleyeceğiz.” dedi.

TBF 3x3 Dünya Turu Organizasyon Direktörü Samer Şenbayrak, 3x3 Dünya Turu İstanbul Etabı’nın basketbolun tabana yayılması için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu tura hazırlanırken önümüzde çok önemli organizasyonlar vardı. Biz Avrupa ve Dünya şampiyonları organize etmiş bir ekibiz ve bunun altından da başarıyla kalkıyoruz. Organizasyon anlamında hiçbir eksiğimiz yok ama önümüzdeki yıllarda yerel sponsorlarında katılımıyla bu turu çok daha kapsamlı hale getireceğiz.” diye konuştu.

Basketbolseverleri Caddebostan Sahili’ne çekmek için hiçbir masraftan kaçmadan çeşitli etkinlikler planladıklarını anlatan Samer Şenbayrak, “Basketbolu eğlenceyle birleştirerek önemli bir kazanım elde etmeye çalışıyoruz. Federasyonumuz basketbolu 7’den 70’e yaymak için çaba sarf ediyor. Bu Dünya Turu da bir Vitrin ama bunda sonra TBF’nin 3x3 ile ilgili ülke çapında da çok önemli yatırımları olacak. Tüm Türkiye’de 3x3 ligleri organize ederek bu işi layıkıyla yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.