Sağlam: İlk Dakikada Yediğimiz Gol Dezavantaj Oldu

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Eskişehirspor’a 3-1 yenildikleri maçın ilk dakikasında yedikleri golün kendileri için dezavantaj olduğunu belirtti.

Sağlam, maç sonu yaptığı açıklamada, Eskişehirspor’un son 2 haftada galip gelemese de iyi bir rakip olduğunu bildiklerini söyledi.

Maça kontrollü başlamaları gerektiği yönünde sık sık toplantı yapmalarına rağmen daha ilk saniyelerde gol yemelerinin kendileri için dezavantaj oluşturduğunu ifade eden Sağlam, “Belki adaptasyon sürecinden şikayetçiyiz. Ama özellikle belirli bloklarda tecrübeli oyuncuların oyun konsantrasyonlarının bu kadar düşük olması düşündürücü. Onların zihinlerini çabuk düşünmeye zorlayamıyorsak, konsantrasyon ivmelerini yukarıya doğru değiştiremiyorsak, yapacak tek şey var; oyuncuyu değiştirmek. Buna da onlar artık herhalde razı bir görüntü içerisindeler. Özellikle defans bloğu noktasında bu yönden sıkıntılıyım. Bakıp değerlendireceğiz'' dedi.

Transfer defterinin kapanıp kapanmadığı yönündeki soruya ise Sağlam, ''Yani ben düşünmüyorum. Ama oyuncularımın bazıları düşünmek için zorluyorlar beni. O zaman düşünürüz'' diye cevap verdi.

"SERVET'İN, NOBRE'NİN ÜZERİNE MERDİVEN DAYAYIP ÇIKMADĞI KALDI"

Sağlam, hakemlerle ilgili değerlendirmenin sorulması üzerine, ''Hakem konusunda söyleyecek bir şey bulamıyorum. Servet'in Nobre'nin üzerine merdiven kurup çıkmadığı kaldı. 5 tane pozisyon var, hiç faul çalınmaz mı?'' diye tepki gösterdi. İçel İdmanyurdu futbolcularından Danilo Petrolli Bueno ise geçen seneden bu yana özellikle iç saha maçlarında zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Aynı zorlukları bu seneki iç saha maçlarında da da yaşadıklarını ifade eden Bueno, ilk maçta bu sorunu çözmek istediklerini kaydetti.

Aydın Toscalı ise, kendi sahalarındaki ilk maçta berabere kaldıklarını hatırlatarak, ''Bu hafta da 3 gollü bir mağlubiyet iyi olmadı. Bu hafta 3 puan parolasıyla sahaya çıkmıştık. Ama ilk dakikada yediğimiz gol durumu değiştirdi. Sonucu değiştirmek için çok çabaladık. Ama olmadı. Söyleyecek çok şey yok. Bir an önce toparlanmamız lazım. Çok tecrübeli bir kadromuz var. Adaptasyon sorunumuz var. 2 haftalık süreçte sorunumuzu gidermemiz lazım'' ifadesini kullandı.

YANAL: KAZANMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Avrupa Kupaları nedeniyle erken başladıkları ligde kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Kazanabilecekleri banko 2 maçı kaybettiklerini anımsatan Yanal, ''Maç kaybedince, mazeret üretilmemesi gerektiğine inanan bir kültürümüz var. Mazeret değil, bu bir oyun. Şimdi de kazandık. Biz iyi bir ekibiz, kazanmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kazanmaya odaklı takım organize ettiklerini anlatan Yanal, şunları kaydetti: “Oyuncularımız bunu başardı. İyi direnç gösterdiler. Hava şartları kötüydü. Her iki takım da zorlandı. Zaman zaman arkaya çekilmiş olsak da, rakibimize çok fazla pozisyon vermedik. Oyuncularımızı kutluyorum. Şimdi bir ara var. Bu arada, 2 haftalık süreçte yaşamış olduğumuz ve kaybettiğimiz değerleri ortaya koyarak, Eskişehirspor takımının kaliteli bir futbol oynayarak varlığını sürdüreceğiz.''Transferle ilgili soruya ise Yanal, ''Transfer var tabi ki. Ama transfer yaparken her kuruşun hesabını yapmak zorundasınız. Dışarıdan baktığınızda kolay gözükebilir. Ama o kadar kolay olmuyor. Transfer mutlaka devam ediyor, olacak da. Sanıyorum birkaç gün içerisinde netleşecek. Kaliteli bir takımımız var, takımın kalitesini de artırmaya çalışıyoruz'' cevabını verdi.Kaleci Boffin ise, zorlu maçın başında gol bulmalarının kendilerini rahatlattığını söyledi.

Boffin, yediği golle ilgili soruya, ''Benim için şanssız bir durumdu. Kimse topa dokunmadı. Normalde topu kurtarmam gerekirdi ama yapamadım'' şeklinde cevap verdi. Futbolculardan Aytaç Kara da, lige iyi başlamadıklarını ancak iyi bir takım olduklarını bilerek hareket ettiklerini söyledi.

Kara galibiyetle tanıştıkları için mutlu olduklarını ifade etti.