Karabükspor-beşiktaş Maçının Ardından

Beşiktaş ligin 3. haftasında konuk olduğu Kardemir D.Ç. Karabükspor deplasmanından 3 puanı 3 golle aldı. Siyah-beyazlı takım yeni sezonda ilk kez galibiyetle tanıştı.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, “İlk devredeki defansif oyunla ilgili takımım özür adına dilemem gerekiyor. Düşündüğümüzü yapmak istediğimizi sahaya yansıtamadık. Defans anlamda takım halinde oyun kurmaya çalıştık bunu beceremedik. 1-0 iken uygun bir pozisyona girip atamayınca kırılma anını yakalayamadık. Forvet oyuncuları defansif anlamında gerekeni tam anlamıyla yapmadıkları için defansı yalnız bıraktılar onlar çok yıprandı. Hilbert ileriye kadar gidip asist yapabiliyorsa, Uğur Boral 18 'e girip yürüyerek gol atabiliyorsa benim anlatmak istediğimi ortaya çıkıyor. Çok kızgınım içimde. Biz tabii ki transferi hiç düşünmüyoruz anlamına gelmiyor. Son günler ihtiyacımız olan oyuncuyu araştırıyoruz. Bunu açıkça ilan ederek yapmıyoruz. Tabii ki bunu gerçekleştirmek için çalışmamız var. Burada en önemli iki faktör takımımız maddi durumuna göre bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Gelen oyuncunun takıma hemen bir şey katabilecek oyuncu olması gerekiyor” dedi.

Her şeyden önce yenilginin sebeplerini araştırmak gerektiğini belirten Skibbe, 'Bu her şeyden önce toplu halde takımla birlikte analiz etmemiz lazım. Çalışarak idmanlarda sahada yansıtmak istediklerimiz takım halinde futbolcu ve kademelerin neden sahada yapılamadığını çözümlerini bulmam lazım. Alman ekolünden gelip Alman disiplini dediğimiz taktik açısından disipline önem veririz. Bu son dönemde Eskişehir 'de çalışırken, belirli zaman almıştı bunun oturtmak. Ben bunları yaparken, takıma şunu söylemek istiyorum; istediğimiz oyunu eğer sahada yapabilecek oyuncu varsa onlarla devam etmek. Çünkü sadece iyi organize olmuş iyi bir defans kurgusuyla öne doğru atak başlatıyoruz ' diye konuştu.

Selim Teber 'in iyi oynayamadığı yönündeki sorulara da cevap veren Skibbe, “Bugün üçüncü haftadayız. Selim Teber tek başına mı, yoksa forvet oyuncuların defansif görevlerini yapmadığı için mi kötü oynadı? Onu biz o açıdan da da değerlendiriyoruz. Doğru Selim ilk devre iyi top oynamadı. Nedenlerini de araştırmak lazım” şeklinde konuştu.

SAMET AYBABA: 'FORVET ALACAĞIZ '

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Broş ve Quaresma takasının olmayacağını belirterek, transfer çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Takımın dengesini bozmayacak transfer yapmaya çalıştıklarını belirten Aybaba, “Hep konuşuyoruz oyuncu arkadaşlarımızla, biz koşmak zorundayız. Koşu özelliğini ortaya çıkardığımız sürece, birkaç kaliteli oyuncumuz var bunlarla da oyunun skorunu kolayca değiştirebiliriz diye düşünüyoruz. Deplasmanda takımın nasıl oynayacağını gösterdiler. Rakibin hücum oyuncuyla üstümüze geleceğini tahmin ettik, kontra atak oynamak istedik, bunda da başarılı olduk. Biz yolun başındayız. Camianın çok büyük başarılara ihtiyacı var. İşimiz çok zor bir maç kazandık. Bundan sonraki her maça konsantre olarak iyi hazırlanıp tekrar lige başlamamız lazım. Oyuncularımızı büyük taraftarımızı küçük çocuklar geldi bizlere hediyeler getirdiler etkilendik. Takımını seven çok Beşiktaşlı var teşekkür ediyoruz” dedi.

Transfer çalışmaları ile ilgili sorulan soruya da cevap veren Aybaba, “Bizim futbol komitesi var onlar çalışmalarını sürdürüyor. Kolay değil bu işler 6 'sına kadar transfer serbest birkaç tane hamle yapıp bir şeyler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Broş-Quaresma takası ile ilgili sorulan soruya da Aybaba, “Her şey var o yok. Transferde bütçemiz ile ilgili zorlanıyoruz. Takım oyuncusu bulmakta zorlanıyoruz. Takım dengesini bozmayan, forvet arıyoruz. Drente ismi gündemde yok” dedi.

Karabükspor 'lu oyuncu Hamroun ise, “Maça kötü başladık. Çok konsantre olamadık. Önümüzdeki maça bakacağız” şeklinde konuştu.

Beşiktaş maçının zor olacağını bildiklerini ifade eden İshak ise, 'Maça kötü başladık, birbirimizden uzak oynadık. Buda Beşiktaş 'ın işine yaradı. Elimizden geleni yaptık ama kötü maç oynadık. Herkesten özür diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş 'ın başarılı savunmacısı İbrahim Toroman da, “Karabük gibi zor bir deplasmanda galip geldiğimiz için mutluyuz. Takımın isteği arzusu çok güzeldi. Her geçen gün eksiklerimizi gideriyoruz. Genç arkadaşlarımız ile birlikte iyi takım olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Beşiktaş 'ın üçüncü golünü atan Uğur Boral ise, “Galatasaray karşılaşmasının üzüntüsünü bu maçla giderebilirdik, ilkyarıda maçı bitirdik. İkinci yarı sadece defans yapsak da bize yeterli olacağını düşündük. Gol yemedik, maç bitti. Bizim açımızdan iyi bir maçtı. Devam ettirmek istiyoruz. Özgüveni kaybetmeden, genç arkadaşlarımıza da özgüven aşılayarak devam etmek istiyoruz. Beşiktaş iyi yolda, daha iyi şeyler yapacak. Aynı düzeyde çalışmalara devam edeceğiz” diye kaydetti.

Kaynak: İHA