Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Rakibi Olan Borussia Mönchengladbach, Deplasmanda Fortuna Düsseldorf İle golsüz berabere kaldı

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde 2. hafta karşılaşmasında Borussia Mönchengladbach, deplasmanda ligin yeni takımı Fortuna Düsseldorf ile golsüz berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Grubu'nda Fenerbahçe ile aynı grupta bulunan Borussia Mönchengladbach, ilk yarıda üstün bir oyun sergilerken, ikinci yarıda ise daha iyi oynayan taraf Fortuna Düsseldorf oldu.

Borussia Mönchengladbach takımında Türk oyuncu Tolga Ciğerci, 74 dakika forma giydi.

Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, deplasmanda FC Nürnberg ile 1-1 berabere kalarak bu sezon ilk puanını kaybetti. Karşılaşmanın gollerini 31. dakikada Tomas Pekhart ve 40. dakikada Jakub Blaszcykowski attı. Borussia Dortmund arka arkaya ligdeki 30'uncu karşılaşmada da yenilmedi.

Bir yıl aradan sonra yeniden Bundesliga'ya yükselen Eintracht Frankfurt, deplasmanda Hoffenheim'i 4-0'lık skorla geçerek, günün en farklı galibiyetini aldı. Eintracht Frankfurt, bu sezon iki karşılaşmayı da kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Werder Bremen, sahasında Hamburg'u penaltıdan Aaron Hunt ve Nils Petersen'ın ikinci yarıda attıkları gollerle 2-0 mağlup ederken, Bayer Leverkusen de sahasında SC Freiburg'u aynı skorla geçti.

Schalke 04, sahasında FC Augsburg'u 3-1'lik skorla yenerek rahat bir galibiyet aldı.

Ligin yeni takımlarından Greuther Fürth, dün oynanan karşılaşmada deplasmanda Mainz 05'i, Felix Klaus'un golü ile 1-0 yenerek, Bundesliga'da ilk galibiyetini aldı. Milli futbolcu Sercan Sararer bu karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Ligde, 6 puanı bulunan lider Eintracht Frankfurt'u, 4'er puanla Schalke 04, Fortuna Düsseldorf, Borussia Dortmund, FC Nürnberg ve Borussia Mönchengladbach takip ediyor. İlk iki haftada puan alamayan takımlar ise Hamburg, FC Augsburg ve Hoffenheim oldu.

Bundesliga'da oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Schalke 04- FC Augsburg: 3-1

Bayer Leverkusen - SC Freiburg: 2-0

Werder Bremen - Hamburger SV: 2-0

FC Nürnberg - Borussia Dortmund: 1-1

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt: 0-4

Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach: 0-0

Ligin 2. haftası yarın oynanacak olan VfL Wolfsburg-Hannover ve Bayern Münih-VfB Stuttgart karşılaşmaları ile tamamlanacak.

Muhabir: Erbil Başay / Musa Samur

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA