Servet Tazegül Altın Madalyaya Koşuyor

Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Büyük Britanya'dan Martin Stamper'i 9-6 mağlup ederek finale yükseldi.

Final bu gece 00.30'da başlayacak. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin en büyük altın madalya umutlarından olan Servet Tazegül, bu hedefe adım adım yaklaşıyor. Erkekler tekvando 69 kiloda ilk turda ABD'li Terrence Jennings'i 8-6, çeyrek finalde de Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 mağlup eden milli tekvandocu, yarı finalde ev sahibi ülkeden 4 numaralı seribaşı Martin Stemper ile karşıya geldi.

İlk devreye harika başlayan Servet Tazegül, harika tekniklerle üst üste puanları aldı ve bu devreyi 5-0 önde kapattı. İkinci devrede kendisini fazla yormak istemeyen ve genellikle savunmada kalan milli tekvandocu, devreyi 2-1 kaybetmesine rağmen Son devreye 6-2 önde girdi. Üçüncü devreye seyircisinin de desteğiyle Büyük Britanyalı Stamper iyi başladı ve aldığı 3 puanla durumu 6-5 yaparak farkı 1'e indirdi. Mücadelenin Son dakikasında yeniden üstünlüğünü ele geçiren Servet Tazegül, karşılaşmadan 9-6 galip ayrılmayı başardı ve adını finale yazdırdı.

Servet Tazegül, 00.30'da başlayacak final mücadelesinde İranlı ve Brezilyalı tekvandocuların yapacağı karşılaşmanın galibiyle altın madalya için karşılaşacak .

Kaynak: İHA