Potanın Perileri Yurda Döndü

Tarihinde ilk kez katılma başarısı gösterdikleri olimpiyatlara çeyrek finalde veda eden A Milli Kadın Basketbol Takımı, yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'nda aileleri ve basının yoğun ilgisiyle karşılanan Potanın Perileri'ne çiçekler verildi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, yaptıkları mücadeleyle Türk insanını gururlandırdıklarını ve tüm maçlarda kendilerine ilham verenin bu olduğunu belirterek, “Takımım tüm olimpiyat boyunca konsantrasyonunu hiç bozmadan mücadeleye devam etti. Gurubumuzda sadece Amerika yenilgisiyle diğer gurubun çarpası Rusya ile eşleştik. Bence kazanabileceğimiz bir maçtı. Rusya maçının başında ve sonunda gerçekten çok büyük hatalar yaptık ve olası bir madalya şansını kaybettik. Bence Türk insanının mücadele gücünü, disiplini ve hırsını gösteren üstün maçlar çıkardığımızı düşünüyorum. Arkamızdan gelecek yeni kuşaklara da buraların artık çok zor hedefler olmadığını göstermek istiyorum” dedi.

Madalyasız Türkiye'ye döndükleri için üzgün olduklarını dile getiren Yıldızoğlu, turnuvayı 5. bitirdiklerini ve yaptıkları mücadelenin gururunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

NEVRİYE YILMAZ: “HER ŞEYE RAĞMEN İNANILMAZ BİR DENEYİM YAŞADIK”

Ay-yıldızlı ekibin kaptanı Nevriye Yılmaz ise, grup maçlarında çok iyi oynadıklarını ve inanılmaz istekli olduklarını ancak çeyrek finaldeki Rusya maçında ufak hatalar yaptıkları için elendiklerini vurgulayarak, “Ufak hatalar yaptık ama onların tecrübesi bizim en ufak hatamızı bile affetmedi. Her şeye rağmen inanılmaz bir deneyim yaşadık. Biz oyuncular içinde teknik ekibimiz için de bu geçerlidir. Böyle bir organizasyonda yer aldığım için gerçekten mutluyum. Üzüldüğümüz tek nokta daha iyi bir derece yapabilirdik ama olimpiyatları buy şekilde noktalamak durumunda kaldık” diye konuştu.

YASEMİN HORASAN: “İYİ BASKETBOL OYNADIK”

Milli basketçi Yasemin Horasan ise, ilk defa katıldıkları olimpiyat organizasyonu olduğunu hatırlatarak, “Çeyrek finale kalıp gurupta 2. olduk ama daha da önemlisi iyi basketbol oynayarak bunları başardık. Aldığımız tepkilerde gerçekten çok güzel bizde bu başarımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu açıdan mutluyuz ama daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyorduk. Hedeflerimiz arasında madalya vardı. Başaramadık ama elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA