Potanın Perileri: Çıtayı Yükselttik

Olimpiyatlara veda eden A Milli Kadın Basketbol Takımı yurda döndü.

Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten ‘potanın perileri’, bundan sonra daha iyi dereceler alacaklarını, çıtayı yükselttiklerini söyledi.

Tarihinde ilk kez katıldığı Londra Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Rusya'ya yenilerek elenen A Milli Kadın Basketbol Takımı, İstanbul'a döndü.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, olimpiyatlardaki en büyük amaçlarının Türk insanını onurlandırmak olduğunu söyledi.

Maçlarda kendilerine bunun ilham verdiğini aktaran Yıldızoğlu, “Grup maçlarında bunu çok iyi uyguladık. Fakat Rusya gibi bir takım karşısında maçın başında yaptığımız hatalar bize yarı finali getirmedi. Bu yakaladığımız ivme ile madalyaya çok yaklaşmıştık. Madalyasız dönüyoruz. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz.” dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Bahar Çağlar, olimpiyatlarda bulunmanın çok farklı olduğunu dile getirdi. Çok iyi bir ivme yakaladıklarını kaydeden Bahar, ilk 4’de kalıp madalya için mücadele etmek istediklerini fakat olmadığını ifade etti.

Bahar Çağlar, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ettiklerini belirtti.

Oyunculardan Şaziye İvegin ise, çok güzel bir organizasyon olduğunu ve ilk defa böyle bir atmosferde bulunduklarını aktardı. Milli takım formasıyla orada bulunmaktan gurur duyduğunu dile getiren İvegin, “Olimpiyata ilk defa katılmış bir takım olarak 5.’lik iyi bir derece olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu bizim tecrübemiz olacaktır. Bundan sonra daha iyi dereceler alacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz çıtayı yükselttik.” diye konuştu.