Olimpiyat Madalya Törenlerinde En Çok İngilizler Ağlıyor

İngiltere'de devam etmekte olan Olimpiyat Oyunlar'ındaki madalya törenlerinde en çok İngiliz sporcuların göz yaşlarına hakim olamadığı tespit edildi.

Olimpiyatlarda şimdiye kadar en çok madalyayı sırasıyla ABD, Çin ve İngiltere aldı. Bu üç ülke arasında madalya törenlerinde kürsüye çıkan sporculardan en çok, duygularına hakim olmasıyla bilinen İngilizlerin gözyaşı döktüğü kaydedildi.Bir araştırmaya göre, şimdiye kadar madalya almak için kürsüye çıkan sporcuların yüzde 16'sının ağladığı tespit edildi.

İngiliz sporcuların yüzde 37'si törenlerde göz yaşlarına hakim olamazken, ABD'lilerin yüzde 17'si duygularını göz yaşı dökerek ortaya koyduğu belirtiliyor. En çok altın madalya alan Çinli sporcuların ise sadece yüzde 7'sinin madalyayı alırken duygulandığı gözlendi.

Ülkenin önde gelen gazetesi Times, konuyla ilgili haberini "Gözyaşı Oyunları" başlığıyla okuyucularıyla paylaştı. Gazete haberin fotoğrafında madalya alırken ağlayan İngiliz sporcularının yanı sıra, sakatlandığı için yarışı gözyaşları içinde zorlukla tamamlayan Türk atlet Merve Aydın'ın fotoğrafına da yer veriyor .