Olimpiyat Kahramanı Merve Aydın İha’ya Konuştu

2012 Londra Olimpiyatları’nda önde götürdüğü yarışın son turunda sakatlanınca yarışı gözyaşları içinde tamamlayan ve 80 bin kişinin ayakta alkışladığı milli atlet Merve Aydın, Olimpiyat Stadı’nda yaşadıklarını İHA’ya anlattı.

Bayanlar 800 metre seçmelerinde önde götürdüğü yarışın Son turunda talihsiz bir sakatlık geçiren Merve Aydın, “Sakatlandığım anda, ailemi, antrenörümü, çektiğim acıları ve Türk halkını düşündüm, yarışa devam ettim” dedi.

Sağ aşil tendonundaki sakatlık sebebiyle yarışın Son turunda olimpiyata veda eden Merve Aydın, Londra için gece gündüz demeden çok sıkı bir şekilde hazırlandığını belirterek, şunları söyledi: “Buraya gelmek hiç de kolay olmadı. Ayağımda hafif bir ağrı vardı ama çok önemli değildi. Yarışa iyi hazırlandım, iyi konsantre oldum. Final koşmaya gelmiştim. 4 yıldır bunun için çalışıyordum. Bu benim ikinci olimpiyatım. Olimpiyat Stadı’ndaki binlerce insanın önüne çıkmak muhteşem bir olay. Yarışa başladığımda rakiplerimden korkmuyordum. İlk 400 metrede zaten öndeydim. Her şey harika giderken bir anda ağrı hissetmeye başladım. O anda (Hayır Merve, devam etmelisin) dedim. Daha Sonra 410-415 metre civarında ani bir saplantı, ağrı oldu. 4 yıl boyunca gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Ailemi görmüyorum. Hiçbir sosyal aktivitem yok. Sadece, yarışlara konsantre oluyorum. Sakatlık anımda ailemi, yapmış olduğum antrenmanları, çektiğim acıları, antrenörümü, Türk halkını düşündüm. Ben bu yarışı bitirmeliyim dedim. Buraya koşmaya geldim, bırakmaya gelmedim dedim. Sürünsem de kesinlikle o yarışı bitirirdim. Yarışı tamamladığım için çok mutluyum. Yine aynı durumda olsam aynı şekilde bitirirdim. Final için gelmiştim ama kısmet olmadı” Sakatlık anında Olimpiyat Stadı’ndaki insanların alkışlarını duymadığını anlatan milli atlet, “O sıra kendi acımı yaşıyordum. Bu acıyı sadece yaşayan bilir. Alkışları o anda duymadım. Bu olay Sonrasın çok sayıda insan beni aradı, hiç tanımadığım insanlar mesaj gönderdi. Bu vesileyle arkadaşlarımın sevdiklerimin ne kadar yanımda oluklarını gördüm. Gurur verici bir şey. İnşallah onların destekleri ve güvenleriyle daha güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. 2016 Rio Olimpiyatları’nda mutlaka madalya adayı olmak istiyorum. İnşallah bir rekorla da madalyayı taçlandırırım” diye konuştu .

Kaynak: İHA