Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Alim Tunçay - UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Romanya'nın Vaslui takımını 4-1 yenerek tur atlayan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, önemli bir galibiyet alarak, Avrupa'da yollarına devam ettiklerini söyledi.

Aykut Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmada istedikleri her şeyi yaptıklarını vurgulayarak, ''İlk yarının sonları dışında maçın hakimi bizdik. Bu da skora yansıdı. Değerli bir galibiyet aldık ve Avrupa'da kaldık'' dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun biraz daha zor olacağını kaydeden Aykut Kocaman, ''Ancak takımın gücüne inanıyorum. Şampiyonlar Ligi için çok güçlü bir arzuyla mücadele edeceğiz. Cuma günü belli olacak rakibimize odaklanacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin play-off turunda Fenerbahçe'nin seri başı olmadığını söylemesi üzerine Kocaman, ''Seri başı olmak veya olmamak önemli değil. Temel problemimiz şu anki seviyemizi, potansiyelimize yakın hale getirmek. Bir tık daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Maçın hakemi için söylenecek fazla bir şeyin olmadığını kaydeden Aykut Kocaman, ''Penaltı anı belki kırılma anıydı, ancak başka kırılma anları da vardı. Örneğin ilk yarının sonunda öne geçme fırsatımız oldu, değerlendiremedik. Sonuçta çok doğru bir oyun oynadık, doğru işler yaparak değerli bir galibiyet kazandık'' diyerek sözlerini tamamladı.

-Kuyt: ''Takıma uyum sağladım''-

Fenerbahçe formasıyla ilk gollerini atan Dirk Kuyt ise takımının galibiyetine 2 golle katkısı olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

İyi bir galibiyet aldıklarını belirten Hollandalı futbolcu, ''Galibiyete 2 golle katkım olduğu için mutluyum. Takım arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Kısa sürede takıma uyum sağladım ve katkı vermeye başladım'' dedi.

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA