Bursaspor’un Avrupa’daki Kader Maçına Yoğun İlgi

Bursaspor taraftarları, takımlarının KuPS Koupio ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 3’üncü ön eleme turu rövanş maçında yalnız bırakmadı.

İlk maçı deplasmanda oynanan 1-0 kaybeden yeşil beyazlı eki, Bursa’da rakibini mağlup etmeyi hedefliyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın rövanş müsabakasında taraftarlara yaptığı destek çağrısına yeşil beyazlı sevdalılar stadı tıklım tıklım doldurarak karşılık verdi. Bursaspor taraftarları, maçtan dakikalar önce stattaki yerini aldı. Kups Kuopio maçı ile 94 gün sonra takımlarıyla buluşan yeşil beyazlı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına olan desteklerini ifade etti.

Tribünler, yeşil-beyaz atkı ve bayraklarla renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları da tek tek tribüne çağırarak moral verdi.

Bursasorlu taraftarların açtığı ‘Başımız Viyana’da Gövdemiz Anadolu’da Ayaklarımız Afrika’da yatıyor’ isimli pankart ise herkesten alkış aldı. Yeşil beyazlı taraftarların açtığı ‘Kombinede biziz transferde Bursa’da biziz Bursaspor bizim’ pankartı ise dikkat çekti Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, ilk maçta sahaya sürdüğü kadroda önemli değişiklik yapmadı. Genç çalıştırıcı sadece sağ kanatta İsmail’in yerine Sestak’a görev verdi. Kızının hastalığı nedeniyle izin alarak ülkesine giden Gökçek Vederson ise kadroya dahil edilmedi.

BURSASPOR TURU NASIL GEÇİYOR?

Bursaspor’un bu akşam tur atlayabilmesi için KuPS Koupio takımını iki farklı geçmesi gerekiyor. 2-0, 3-1, 4-2 gibi 2 farklı skorlar Timsah’ı tur atlatıyor. Yeşil beyazlıların 1-0 galibiyetinde ise maç uzayacak. 2-1, 3-2 gibi tek farklı galibiyetlerde ise turu geçen taraf Finlandiya ekibi olacak. Tüm beraberlikler ise Koupio’ya turu getirecek .

Kaynak: İHA