Belediye Vanspor'dan Yardım Çağrısı

Belediye Vanspor Yönetim Kurulu üyeleri, depremde ağır hasar görüp hakkında yıkım kararı verilen şehir stadyumu tribünlerinin yeniden yapılması için yardım çağrısında bulundu.

Vanspor Genel Sekreteri Necdet Takva, “Sahamız ağır hasarlı olduğu için maçlarımızı burada oynama imkanı kalmadı. Saha tribünlerinin acilen yapılması gerekiyor. Biz maçlarımızı burada seyircilerimizin önünde oynamak istiyoruz.” dedi.

Belediye Vanspor yönetim kurulu üyeleri, yıkım kararı verilen şehir stadyumu tribünleri için basın toplantısı düzenledi.

Yönetim Kurulu üyeleri adına açıklamayı yapan Belediye Vanspor Genel Sekreteri Necdet Takva, bu yıl içerisinde tek hedeflerinin Spor Toto 2. Lig'e çıkmak olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeyi anlatan Takva, “Bugün Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü'nü ziyaret ederek verimli bir toplantı yaptık. Belediye Vanspor geçen yıl deprem nedeniyle tüm maçlarını şehir dışında oynadı. Vanspor Van’ın tek profesyonel takımı ve Van’ın takımıdır." diyerek, şöyle devam etti:"Yönetim olarak Vanspor maçlarını kentte ve sporseverleri ile birlikte yapmasını istiyoruz. Ancak stadımız ağır hasarlı ve yıkılması gerekiyor. Yıkım sonrası burada kendi seyircisiyle birlikte nasıl maçlarımızı yaparıza yönelik çözümler arıyoruz. Saha içerisinde beton yapıların yıkımı, sonrası portatif türbinler yapmak. Bunlarla ilgili Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü'müzle toplantımız bu yönlüydü toplantıda olumlu sonuçlar çıktı. Bu stat 2016 yılına kadar belediye bünyesinde. Burada yapılacak çalışmanın bir bedeli var, bu bedeli karşılamada kurumların durumları ortadadır.”

Belediye Vanspor’un belediyenin desteği ile bugüne kadar geldiğini aktaran Takva, amaçlarının Vanspor’u tüm kentin takımı haline getirmek olduğunu belirtti.

Belediyenin, stadyumun yapılmasını finanse edecek güçte olmadığını aktaran Takva, herkesin bu yükü omuzlaması ve kendilerine destek vermelerini istedi.

3 milyon gibi bir maddi imkanla şampiyon olma taahhüdünde bulunduklarını ifade eden Takva, bu yılki tek amaçlarının takımın maçlarını burada oynatmak ve Belediye Vanspor'u bir üst lige çıkartmak olduğunu belirtti .