Bayanlar Yüksek Atlamada Burcu Ayhan Finale Kaldı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları atletizm branşında genç atletimiz Burcu Ayhan, yüksek atlamada olimpiyat finaline yükselen ilk Türk sporcu oldu.

Burcu Ayhan, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda bayanlar yüksek atlamada finale kalarak tarihi bir başarıya imza attı. Bayanlar yüksek atlama elemelerinde 35 sporcu ile ilk 12’ye girme mücadelesi veren Burcu Ayhan, önemli bir başarı elde etti. Burcu, 1.75 ve 1.80’lik yükseklikleri ilk hakkında geçerken, çıta 1.90’a yükseldiğinde ilk hakkında hata yaptı. 1.90’ı da ikinci hakkında geçmeyi başaran milli atlet, 1.93 için atlamaya hazırlandı. Bu sene en iyi derecesi 1.92 olan Burcu, 1.93’ü ilk hakkında geçti ve büyük bir avantaj yakaladı.

BURCU AYHAN'IN HAKEMLERLE ANLAŞAMAMASI SIKINTIYA NEDEN OLDU

En iyi dereceyi elde eden 12 kişinin finale gideceği seçmelerde, 14 atlet 1.93’lük derece elde edince hakemler ile sporcular arasında büyük bir pazarlık başladı.

Dil engelini aşmakta zorlanan organizatörler ile atletler arasında anlaşma bir süre sağlanamadı. Türk atlet Burcu Ayhan ise kendi durumuyla ilgili organizatörlerle bir türlü anlaşma sağlayamadı. Diğer atletlerle de anlaşamayan Burcu Ayhan atlayış yapmayacağını öğrenince rahatladı.11, 12, 13 ve 14. sıradaki sporcular ise bir atlayış daha yapmak istedi. Burcu, sekizinci sırada bulunduğu için 1.96 için atlamadı. Böylece bir Türk atlet ilk defa olimpiyatta yüksek atlama finaline yükselmiş olduBurcu Ayhan, böylelikle olimpiyat finalinde yarışacak ilk Türk yüksek atlamacı oldu. Genç atlet, dünyaca ünlü rakipleriyle Cumartesi 21.00’de final müsabakasında mücadele edecek.