Aykut Kocaman: Avrupa'da Kaldığımız İçin Mutluyuz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için büyük bir arzu ile mücadele edeceklerini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında FC Vaslui takımını 4-1 mağlup ederek bir üst tura çıktığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan başarılı teknik adam, turu geçmek için hemen hemen istediği herşeyi yaptıklarını belirterek, "İlk yarının Sonları dışında tüm maçın hakimiyeti bizdik. Bu durum Sonuçta skora da yansıdı. Değerli bir galibiyet aldık. Avrupa'da kaldık. İkinci adım biraz daha zor. Ama yapabileceğimize inanıyorum. Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için güçlü bir arzuyla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kocaman, maçın Rus hakemini için fazla söylenecek birşey olmadığını zaman zaman yanlış kararlar verdiğini ifade etti.

Aykut Kocaman, Vaslui karşısında penaltının kırılma anlarından birisi olduğunu fakat bundan daha başka da kırılma anların olduğunu, doğru işler yaparak güzel bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Başarılı taktisyen, cuma günü Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için Son rakiplerinin belli olacağını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Cuma günkü rakibimize odaklanmaya çalışacağız. Seri başı olmak veya olmamak önemli değil. Temel problemimiz seviyemizi potansiyele yakın bir hale getirmek. Bir tık daha yukarı çıkmayı hedefliyoruz." Basın toplantısına katılan Dirk Kuyt da, FC Vaslui karşısında iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Yıldız oyuncu, "Galibiyette iki golle katkım olduğu için mutluyum. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kısa sürede takıma uyum sağladım ve katkı vermeye başladım." diye konuştu.