Altay'ın borç kabusu sürüyor

Spor Toto 2. Lig ekibi Altay'ın eski oyuncularına olan borç kabusu sürüyor.

Geçen sezon Altay’da oynadıktan sonra Kayseri Erciyesspor’a transfer olan futbolcu Volkan Özcan, 25 bin TL. alacağı ödenmeyince eski kulübünün kupalarına haciz koydurmak istedi. Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok, kendi adına 3 adet vadeli senet vererek bu haciz işlemini durdurdu. Yaşanan haciz işlemi sadece bu olmadığı, bundan önce de 5 alacaklının kulübün eşyalarına ve hizmet araçlarına haciz tedbiri koydurduğu ortaya çıktı. Kulübün eşyaları ile araçlarının hacizli olduğu konusunu doğrulayan Ömer Hızlıok, “Bunların bir kısmı bizden önce, bir kısmı biz göreve geldikten sonra haczedildi. Kulüp borç kıskacında olduğu doğrudur. Yönetici arkadaşlarla birlikte fedakarlık yaparak borç batağından çıkmaya çalışıyoruz. Gelir kaynakları yaratıp borçları ödemekten başka bir çare yok. Kaçmıyoruz ve borçlarla mücadele etmeye çalışıyoruz" dedi.

“BORÇLAR SADECE FUTBOLCU ALACAĞINDAN KAYNAKLANMIYOR”

Kulübün hak etmediği lig de olması nedeniyle gelir kapılarının kapandığını, borçların günden güne arttığını ve kulübün eşyalarına ve araçlarına haciz konulmasına üzüldüğünü belirten Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok, “Bu borçlar ile ilgili hacizler bizden önce ve bizim dönemimizde yaşandı. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Biz kulübün durumunu bilerek göreve talip olduk. Kulübü içinde bulunduğu durumdan çıkarmak için yönetici arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Şu anda 5 ayrı alacak nedeniyle kulübün eşyalarına ve hizmet araçlarına haciz konulduğu doğrudur. Bu sorunları çözme noktaları arıyoruz. Taraftarımız kombine bilet alırlarsa biraz olsun gelir sağlanır. Borçların bir kısmı böylece ödenir. Ancak, şu anda bir lira gelir yok. Sadece futbolcu alacaklarıyla olay bitmiyor. Kulübün çalışanları, sigortaları, yemek masrafları kamp masrafları ve tesis masrafları var. Bu giderleri dengelemeye çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

“KİMSEYİ SUÇLAMIYORUZ”

Kimseyi suçlamadıklarını, ağlama duvarı olmak için göreve gelmediklerini belirten Ömer Hızlıok, "Biz sorun çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Altay kulübü büyük bir camiadır. Bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Zor günleri geride kalacak. Bu olaylar tabi ki bizi üzüyor. Bizi seçilerek göreve geldik. Kimseyi mahcup etmek istemiyoruz. Tek çıkış noktası gelir kaynakları yaratmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA