Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'dan Transfer Açıklaması

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, şartlar müsait olursa birden fazla transfer yapabileceklerini belirterek, "Süper Lig'de transfer hiç bir zaman bitmez.

Bugüne kadar ben yıldız oyuncu kelimesini ağzıma almadım. Şartlar bu durumdayken Kolo Toure'nin gündeme gelmesine çelişki denebilir ama onun da finansmanını başka yollarla çözecektik. Bizim istediğimi rakamlara inmediler" dedi.

Yazıcı, Yattara ve Deniz konusunda başarısız olduklarını itiraf ederken, değerini bulması durumunda Bursaspor'un yıldız oyuncularını satabileceğini bildirdi. Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı yapan Yazıcı, transfere ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yıldız futbolcu sözü transferi sözünün kendisinden çıkmadığını kaydeden Yazıcı, “Bizim 6 yabancımız var. Bu yüzden yerli oyuncu transfer edeceğiz. Yıldız sözü kendi ağzımdan çıkmadı. Hocamız da 6 yabancı oyuncumuz olduğunu, yerli hedefimiz olduğunu, şartlar uygun olduğunda yabancı alacağımızı söyledi.

Transfer, menajerler ve basın sürekli birbirlerinin isimlerini gündeme getiriyor, olmayınca kulüp zarar görüyor. Bütçemize uygun yabancı olursa neden almayalım. İçerideki dengeleri bozup huzursuzluk yaşatacaksa, oyuncularımın alacaklarını zamanında ödeyemeyeceksem, eğer ben primleri geciktireceksem, eğer ben UEFA’ya hesap veremeyeceksem, alacağımız yabancı bize köstek olur. Kendi gerçeğimizin lütfen farkına varalım. Kimseyle kişisel hesabım olmadığını sürekli vurguladığım halde, sadece Bursaspor çıkarlarını gözeterek verdiğim mücadeleyi, kavgacı kişiliğe sahipmişim gibi yansıtıyorlar. Statla ilgili gelir çağrısını maksatlı olarak çarpıtıyorlar. Sanki hak etmediğimiz bir şey gibi, belediye başkanından nasıl istemişim gibi bana hesap soruyorlar. Belediye Başkanından kişisel işim yok, beklentim yok. Büyükşehir Belediyesi’nden bu güne kadar ne istediğiysem Bursaspor için istedim, öyle bir hava yaşatılıyor ki, beni siyasi rakip gibi gösteriyorlar. Ben belediye başkanının karşısında olmaktan değil, yanında olmaktan birlikte mücadele etmekten keyif alacak kişiyim. Büyükşehir Osmangazi Belediye Başkanıyken ziyaretlerinde yaptığı konuların peşine düştüm. Sayın başkan o günlerde Osmangazi’nin gücü yok, büyükşehir başkanı olursam, sorunları 2 dakikada çözerim demişti. Tek istediğim problemlerin bir an önce çözülmesi. Bu tamamen hep üstüne basa basa söylediğim kalıcı gelir konusudur” dedi.

"TARAFTAR İSTANBUL KULÜPLERİYLE BAŞA BAŞ MÜCADELE İSTİYOR AMA ŞARTLAR AYNI DEĞİL"

Başkan Yazıcı, şartlar bu durumdayken Kolo Toure transferinin gündeme gelmesine çelişki denilebileceğini kaydederek, "Onun finansmanı başka türlü çözecektik. Birkaç oyuncu verip finanse edecektik. Bizim istediğimiz rakamlara inmedi. Bazı şeylere itibar edilmemesi, yek vücut olunması, herkes kulübün yanında olması gerekiyor. Dün inanıyordun da bugün ne oldu. Neyi yanlış yaptık. Fenerbahçe, Guiza denilen adamı bedava verdi. Onun zararı herhalde çok büyük rakamlar, bir tek futbolcunun zararı Bursaspor'da olsa, batarız. Biz yanlış yapmamak için yırtınıyoruz. Yanlış yapma lüksüm de yok. Ama adamı alıyorsun, milli oyuncu burada tutmuyor. Zaten çok büyük yıldız alma lüksüm yok. Yıldız ama son dönemine gelmiş yıldız. 3 sene önce hayali bile olmaz. Yanaşamıyorsun yanlarına. Seyirci Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon ile başa baş mücadele edilsin istiyor. Ama şartlarımız aynı değil. Ona rağmen biz ediyoruz. Şampiyon olduk, üçüncü olduk. Kupalara gittik. Daha ne yapılabilir. Bursaspor'da nedir kötüye giden. Her şey iyiye gidiyor. Ama bir çomak sokuluyor. Sokmayın. Tenkit dünyanın en kolay işi. İbrahim Yazıcı'nın yapacağı en kolay iş çekip gitmekti. Yapılan bu tecrübemize koyabildiğimiz kadar koyalım. Neyin ne olduğunu, yazılar ve tenkitlerden görüyoruz. Değişiklik istiyor arkadaşlar. Finli oyuncunun alınmasını söyledi arkadaşlar, aldık. Çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bütün Bursa bunu çok sevecek" dedi.

"ŞARTLAR UYARSA İKİ OYUNCU ALABİLİRİZ"

Değerini bulması halinde satılmayacak oyuncu olmadığını kaydeden Başkan Yazıcı, Turgay Bahadır ve Ozan İpek ile ilgili bir soruya; "Satılmayacak futbolcu yoktur, değerini bulursa. Benim de şartlarıma uyuyorsa, teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda satabiliriz. Geçmişte kulüp başkanı beni aradı. Bugün için şu dakika böyle bir şey yok. Böyle bir konuşmalar oldu. Daha evvel beni aradılar. Şu an için yok. Olabilir de olmayabilir de. Bugün bir görüşmem olmadı. Durumumuza uyuyorsa şartlar müsaitse bundan sonra birden fazla transfer olabilir. Transfer kapandı diye bir şey yok. Süper Lig'de transfer bitmez. Son saniye bile her şey olabilir. Biz takımımızı muhafaza ettik. Aldığımız oyuncular hemen kendini gösteremiyor. "Yerli oyuncu alacağız" dedik. Boluspor'un ve Samsunspor'un yıldızlarını aldık. Geçmişte aldığımız oyuncular hep başarılı olup bizi şampiyonluğa götürdü. Bundan sonra her şey olabilir. Almanya'da bir maç izledim. Olur mu olmaz mı, devamlı paylaşamam. Yani transfer hiç bir zaman bitmez. Şartlar uyar her dakika alırız" diye cevap verdi. "VEDERSON'UN SUÇU SABİTLENİRSE ZATEN GEREĞİNİ YAPARIZ" Yazıcı, şike davasında hüküm giyen ancak Yargıtay kararı beklenen Gökçek Vederson'a da sahip çıkarak, "Ben şahsen inanmıyorum, hoca bütün arkadaşlar inanmıyor, Vederson'un böyle bir şey yaptığına. Bugün cezaevlerinde o kadar çok suçsuz insan da yatıyordur ki, biz inanmıyoruz. Yargıtay onaylarsa gereğini yaparız. Yargıtay onaylamadıkça ne yapılabilir. Bütün basına çağrıda bulunmak isterim. Vederson, Bursa için önemli isim. Böyle bir şey varsa ilk başta ben gereğini yaparım. Biz inanmıyoruz. Bu arkadaşımıza sahip çıkın. Eğer en ufak bir şey çıkarsa zaten gereğini yaparız" diye konuştu.

“KARA BULUTLARI ÜZERİMİZDEN ATALIM”

"Yattara ve Deniz Yılmaz konusunda maalesef başarısız olduk" diyen Başkan Yazıcı, "Bursa hakikaten güçlü bir şehir. Basınıyla çok güçlü bir şehir. Maalesef o işte başarılıyız diyemem. Nasıl çıkıyor bulamıyorum. Gizlilik derecesinde olsa bu suali soramazsın bana. Hep gizlilik dereceli başlıyor, bir yandan patlıyor. Maalesef o işte başarısızız. Benim bütün isteğim Bursaspor'un ayakları üzerinde durması, kulübü güçlendirmek. Bursaspor iyi bir yeri muhafaza eder ve zirvede bırakırsak mutlu olacağız. Bursa basını gücünü tenkitten ziyade farkı kulvarda kullanırsa, çok daha güçlü oluruz. Kara bulutları, üzerimizden atmamız lazım. Bundan zararı Bursaspor görür. Biz elimizden geldiği kadar kılı kırk yarıyoruz. Ama basına ve kamuoyu desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: İHA