Kadınlar Basketbolda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda adını son sekiz takım arasına yazdıran A Milli Kadın Basketbol Takımı, Rusya ile eşleşirken diğer eşleşmeler de belirlendi.

Dün gece oynanan ve geç saatlerde biten son grup maçlarının ardından 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda kadın basketbolunda son sekiz takım belirlendi.

A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın rakibi B Grubu’nu üçüncü sırada bitiren Rusya oldu.Günün ilk maçında B Grubu’nun namağlup lideri Fransa, Rusya’yı 65-54’lük skorla yenerken grubunu lider tamamlarken, Rusya ise grupta ikinci mağlubiyetini aldı.

Ardından Çek Cumhuriyeti, A Grubu’nda galibiyeti olmayan Angola’yı 47-82 yenerek adını çeyrek finallere yazdırırken, günün üçüncü maçında ise B Grubu’nda Avustralya, Kanada’yı 63-72 ile geçti.A Grubu’nun lideri Amerika Birleşik Devletleri, Çin’i yine 66-114 gibi rahat bir skorla geçerken, günün beşinci maçında daha önceden çeyrek finalleri garantilemiş olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, grupta iddiası kalmayan Hırvatistan’ı 65-70’lik skorla mağlup etti.

ÇEYREK FİNAL MAÇLARI YARIN OYNANACAK
Bu sonuçların ardından gruplarda sıralamalar belli olurken, A Grubu’nda ABD, Türkiye, Çin ve Çek Cumhuriyeti, B Grubu’nda ise Fransa, Avustralya, Rusya ve Kanada adlarını son sekize yazdıran takımlar oldular. Çeyrek final karşılaşmaları 7 Ağustos Salı günü oynanacak ve ekipler son dörde kalabilmek için mücadele edecekler.Çeyrek final eşleşmeleri şöyle:

(A1) ABD – Kanada (B4)
(B1) Fransa – Çek Cumhuriyeti (B4)
(A2) Türkiye – Rusya (B3)
(B2) Avustralya – Çin (A3 )