Demirören: Yekta'yı durdurmasalar katliam çıkacaktı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören geçtiğimiz yıl tartışılan şampiyonluk gecesinden hiç gündeme gelmeyen bir ayrıntıyı canlı yayında açıkladı. "Durdurmasaydım katliam çıkacaktı."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TV8'de yayınlanan Telegol programına açıklamalarda bulundu. Demirören, Galatasaray'ın Kadıköy'de kupa kaldırmasından Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılması hakkında açıklamalar yaptı.

DURDURUN DEDİM
'Şampiyonluk kupasının Kadıköy'de verilme kararı doğruydu. Fenerbahçe şampiyon olursa 30 dakika, Galatasaray şampiyon olursa 1,5 saat içinde kupayı verecektik. Maçtan sonra Emniyet, Nihat Özdemir ben ve Ünal Aysal bir toplantı yaptık. Aysal, 'Kupayı nerede veriseniz verin' dedi. Sonra Fatih Terim ile konuştu sanırım ve kupayı Kadıköy'de kaldırmak istediklerini belirtti. Bayrak dikme hadisesi yaşanacaktı. Yekta bayrak dikmek için sahaya gidiyordu. Görevlilere 'Durdurun şunu yoksa katliam çıkacak' dedim. Sanırım bayrağı otobüsle getirmişler. Güvenlik görevlileri Yekta'yı durdurmasa büyük olaylar çıkacaktı. '

BEYAZ GAZETE