Milli Amigo Birol, Avusturya ve Hollanda'da Tribünleri Coşturacak

40 yılda 4 kıtanın 40 ülkesinde milli takımları destekleyip, ay - yıldızlı bayrağı dalgalandıran Milli Amigo Birol Ertan, Avusturya ve Hollanda maçları için yeni bir Avrupa seferine çıkacak.

10 Ağustos tarihinde Almanya'ya gidecek olan Amigo Birol, buradan 15 Ağustos'ta Avusturya ile oynanacak hazırlık karşılaşması için Viyana'ya geçecek. Avrupalı Türkler'in büyük ilgi gösterdiği ve bağırlarına bastığı milli amigo, Türkiye'ye dönmeden 7 Eylül tarihinde Hollanda ile deplasmanda oynanacak 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında yine tribünlerde olacak ve gurbetçileri coşturacak.

ÜLKEDE HERŞEY PARA OLMUŞ
Hiç bir menfaat beklemeden 40 yıldır ay - yıldızlı bayrağa hizmet ettiğine dikkat çeken Amigo Birol Ertan, çabasının bazıları tarafından çarpıtıldığını, bu durumun kendisini üzmesine rağmen, yolundan çevirmediğini söyledi.

Avrupa'daki gurbetçiler tarafından çok sevildiğini ve el üstünde tutulduğunu da belirten Ertan, "Gurbetçilerimizin kalbi hep Türkiye için atıyor. Avrupalılar'a karşı kazandığımız başarılar onları çok mutlu ediyor. Ben de onların bu duygularına katkı yapmak için hep yanlarında oldum. Türk sporunun uluslararası alanda kazandığı başarılarda tribünde hep birlikte güldük, hep birlikte ağladık. Bu çabamda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Amigo Birol Ertan, Türkiye'de oynanan milli maçlarda da tribündeki yerini aldığını ama kendisine karşı gerek taraftarların gerekse bazı federasyon başkan ve temsilcilerinin yaklaşımından dolayı üzüldüğünü söyledi.

Birol Ertan, herşeyin para olmadığını bazılarına anlatamadığını ve kendisine takılanlar yüzünden çok moral bozukluğu yaşadığını da belirten Birol Ertan, "Özellikle futbol maçlarında çok üzülüyorum. Bazı basın mensupları da futbolcular da federasyon çalışanları da benim bayrak sevgimi bilmelerine rağmen yanlış tavırlar sergiliyorlar. İnanın Haluk Ulusoy dönemini çok arıyorum." diyerek sözlerini tamamladı .