Başkan Enver Oral Açıklama Yaptı

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen ''1. Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası'', Didim'de başladı.

Altınkum Plajı'nda düzenlenen turnuvada, Nazilli Belediyesi, Didim Belediyesi, İstanbul Marmara Üniversitesi, Sakarya Çarkspor, Başkentspor, Ankara Üniversitesi ve Yunanistan'dan Athens ve Galaxia takımları mücadele ediyor.

Federasyon Başkanı Enver Oral basın mensuplarına yaptığı açıklamada, korfbolun kısa sürede Türkiye'de ilerleme kaydettiğini, özellikle gençler kategorisinde Avrupa çapında iddialı olduklarını söyledi.

Korfbolun aynı takımda kadın ve erkeğin mücadele edebildiği farklı bir spor olduğunu dile getiren Oral, ''Korfbol, ortada bir sepet olmak kaydıyla her yerde oynanabilir. Biz de federasyon olarak bu spor dalında ilk kez plajda uluslararası bir turnuva düzenliyoruz. Spor ve turizmi birleştirerek Türk toplumuna katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda spor dalının büyüyerek devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise spor ve sporcuya ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

Uluslararası alanda ilk kez düzenlenen bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kamacı, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Yunanistan'ın Athens ekibi ile Sakarya Çarkspor arasında oynanan turnuvanın açılış maçının top atışı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından yapıldı.

Maçta 2-2 biten ilk setin ardından ikinci sette rakibine 4-2 üstünlük sağlayan Yunan takımı, müsabakadan galip ayrıldı.

Turnuva, yarın sona erecek.

Muhabir: Bahri Aşık / Gökmen Şireci / Medat Şenay

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Kaynak: AA