“Aziz Yıldırım, Sünnetçi Korkusu Salıyor”

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe’nin “havuzdan çekiliriz” açıklamasına değinerek, “Havuzdan çekilirlerse Ankaraspor gibi olurlar. Sünnetçi korkusu salıyorlar” dedi.

Başkan Türkmen, Orduspor Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe cephesinden yapılan "havuzdan çekiliriz" açıklamasına, “Bu konuda görüşe gerek yok. Yasa açıktır. TFF kuruluş ve görevleri hakkında yasa var. Diplin yönetmenliği var. Hiçbir kulüp havuzdan çıkamaz” diye konuştu.

Başkan Türkmen, havuzdan çıkan kulübün beşinci haftada ligden düşürüldüğünü ifade ederken, “Sünnetçi korkusu salıyorlar” benzetmesinde bulundu.

Türkmen, “TFF’ye verilmiş yetkiler var. Bir kulüp havuzdan çıkacağım dedi.

Çık bakalım ne olacak. Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki ilk maçı engellenir. 350 bin TL ceza keserler. İkinci defa engellersin 350 bin TL para cezası, üçüncü defa engellersin 350 bin TL para cezası ve -3 puan cezası sonra ise statü gereği beşinci maçta seni ligden atarlar. Ondan sonra Ankaraspor gibi olursun. Her şey bu kadar açıkken bunu söylemek sünnetçi korkusu salmaktır. Biz, Kulüpler Birliği olarak diyoruz ki bu adil bir düzen değil. Bunun değişmesi lazım. Sistem takımın bir üste çıkmasına izin vermiyor. Sistemin değişmesi gerekiyor” diye konuştu.

REKABETİN OLMADIĞI YERDE ŞİKEDE OLUR TEŞVİKTE
Başkan Türkmen, Spor Toto Süper Lig’de rekabetin olmadığını, rekabetin olmadığı yerde şikenin olabileceğini ifade etti.

Başkan Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Ligde rekabet yok. Lig başlıyor, Fenerbahçe mi şampiyon olur, Galatasaray mı? Böyle bir lig olmaz. Brezilya’da 20 takım var, 17’si şampiyon olmuş. Rekabetin olmadığı yerde marka değeri olmaz. Rekabetin olmadığı yerde şike de olur teşvik de olur. 22. haftada düşecek üç takım belli olursa, ondan sonraki haftalarda her türlü etkiye açık hale geliyorsunuz. Biz diyoruz ki sizlere rakip lazım. Güçlü bir Orduspor seni zorlarsa sen zor şampiyon olursun, Avrupa’ya gittiğinde başarılı olursun. Rekabetle ligin marka değeri de artar. Şimdi onlar kendi aralarında oynasın, biz de oturur Anadolu kulüpleri ile kendi aramızda oynarız. Bu şekilde beğenmediğin takım Avrupa’da seni yeniyor. Orduspor’un değeri 30 milyon TL, diğer takımın değeri 400 milyon TL. Şimdi bu iki kulübü yarıştırıyorsun. Bu böyle olmaz. Biz diyoruz ki şampiyonluk pirimi falan olmasın, bu parayı havuza dökelim, performansa göre para alınsın. Onu bile kabul etmek istemiyorlar. Bu adaletsiz yarış devam ediyor. Ligde mutlaka rekabet olmalıdır.”

Başkan Nedim Türkmen, Fenerbahçe Galatasaray derbisine de değinirken, “100 yılın en büyük derbisiymiş, kimseyi kandırmasınlar. Türkiye’den başka hiçbir ülke bu maçı yayınlamıyor. Real Madrid-Barcelona derbisini 200 ülke canlı yayınlanıyor” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA