Tolunay Kafkas: Ümit Milli Takım Gençleşti

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 5 Eylül'de İtalya, 8 Eylül'de de Hollanda ile oynanacak hazırlık maçları öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Kafkas, bu karşılaşmalar için yeni bir oluşuma gittiklerini ve kadroyu 1992 doğumlu oyunculardan seçtiklerini kaydetti.

U20 Milli Takımı'nın önünde, ülkemizin 2013'te ev sahipliği yapacağı FIFA U20 Dünya Kupası olduğunu vurgulayan Kafkas, bu önemli turnuva nedeniyle 1992 doğumlu futbolcuların yanı sıra 1993 ve 1994 doğumlu oyuncuların da kadroda yer aldığını, böylece genç oyuncuların Dünya Kupası'na hazırlanma imkanı bulacağını belirtti.

Ümit Milli Takım'a çağırılan yeni oyunculardan son derece umutlu olduğunu ifade eden Tolunay Kafkas, iki güçlü rakiple yapılacak hazırlık karşılaşmalarının yararlı geçeceğine inandığını ve Kasım ayında yine önemli bir ekip olan Almanya ile özel maçta karşı karşıya geleceklerini anımsattı.

Kafkas, Ümit Milli Takım'ın 2013 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için play-off oynama şansını yakalaması durumunda, 1990 ve 1991 doğumlu oyunculara da şans verileceğini, aksi halde yola yeni oluşumda yer alan futbolcularla devam edeceklerini söyledi.