Karate Dünya Şampiyonası'nın Provası İstanbul'da

Karate'nin Şampiyonlar Ligi olarak tanımlanan Karate 1 Premier League'in İstanbul ayağı hafta sonunda İstanbul'da yapılacak.

İstanbul geçen yıl olduğu gibi bu senede dünyanın en iyi karatecilerini ağırlayacak. Organizasyonda 51 ülkeden 334 sporcu katılacak.

Karate 1 Premier League'nin İstanbul ayağı 1-2 Eylül tarihlerinde Bağcılar Spor Kompleksi'nde yapılacak. 21-25 Kasım'da Paris'te yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi en ciddi prova olarak gösterilen organizasyon rekor bir katılımla gerçekleşecek.Türkiye Karate Federasyonu, Bağcılar Spor Kompleksi'nde yapılacak İstanbul Open Karate 1 Premier League Turnuvaları öncesi Akgün Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin ile sporcular Avrupa şampiyonu Serap Özçelik ile Avrupa üçüncüsü Metin Sofuoğlu katıldı.

Basın toplantısında konuşan Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Open Karate Turnuvası'nın bundan yedi yıl önce 16 ülke ile başladığını ve organizasyonun kalitesiyle birlikte dünyanın dikkatini çektiğini belirtti.

Başkan Delihasan, "2007-2008 yılında lisanslı sporcu sayımız 42 bin iken şu an geldiğimiz nokta 117 bin 291 lisanslı sporcuya ulaştık. Aktif sporcu sayımız ise Eylül ayı itibarıyla 27 bin 34'tür. Ayrıca öğrencilerimizin sosyal boyutuylada ilgileniyoruz ve onların enerjilerini doğru yola yönlendiriyoruz. Çocukların doğru yolda olmaları için de emniyetle ilgili bir çalışmamız var." dedi.

Paris'te yapılacak dünya şampiyonası öncesi yapılan bu organizasyonun kendi eksikliklerini görmek olduğunu söyleyen Delihasan, "Dünya şampiyonasına yaklaşık 2 ay kaldı. Kısa sürede biz de eksikliklerimizi giderip Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. En son yapılan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda dokuz madalya aldık ve kazanılan bu madalyaların üç tanesi takım oyunlarından geldi. Bu arada Türkiye'nin ilk takım şampiyonuda karatedir." şeklinde konuştu.

Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Erçin, bugüne kadar yapılan dünya şampiyonaları içinde Paris'te yapılacak Dünya Şampiyonası bunların en önemlisi olduğunu söyledi.

Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik ise bu organizasyonun Paris öncesi bir prova olacağını söyledi.