Karate'de Dünya Şampiyonası’nın Provası İstanbul’da

‘Karate’nin Şampiyonlar Ligi’ olarak tanımlanan Karate 1 Premier League’in İstanbul ayağı hafta sonunda İstanbul’da yapılacak.

Organizasyonda 51 ülkeden 334 sporcu tatamiye çıkacak. İstanbul geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en iyi karatecilerini ağırlayacak. ‘Karate’nin Şampiyonlar Ligi’ olarak ifade edilen Karate 1 Premier League’in İstanbul ayağı 1-2 Eylül tarihlerinde Bağcılar Spor Kompleksi’nde yapılacak.

21-25 Kasım’da Paris’te yapılacak dünya şampiyonası öncesi en ciddi prova olarak organizasyon rekor bir katılımla gerçekleşecek. 51 ülkeden 334 sporcu iki gün boyunca kategorilerinde dereceye girmek için ter dökecek.

DELİHASAN YENİDEN ADAY
Bu arada Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Ekim ayında yapılacak genel kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Dört yıl önce camianın talebi üzerine aday olduğunu vurgulayan Delihasan, “Karate camiası dört yılda yapılanları çok iyi biliyor. Bu nedenle seçim vaadinde bulunmayı gereksiz buluyoruz. Ekibimizle beraber ilk dört yılda kurumsal altyapıyı tamamladık. Şimdi daha tecrübeli bir grup olarak hizmete yeniden talibiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.

Başkanlığın bir hizmet yarışı olduğunu belirten Delihasan, başkan adaylarının çıkmasının karatenin dinamizmini gösterdiğini söyledi.

JAPONYA İLE ORTAK KAMP
Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin de Kasım ayı sonunda Fransa’da yapılacak dünya şampiyonası için hazırlıkların yoğun olarak sürdüğünü söyledi.

Erçin, önümüzdeki hafta karatenin mucidi olan Japonlar’la ortak kamp yapacaklarını belirterek “Japonya gibi dünya karatesinin ekol ülkelerinden birisinin bizim takımla kamp yapmak istemesi bizim için gurur verici. Bu konu Türk karatesinin dünyada geldiği noktayı göstermesi açısından olumlu.” diye konuştu .