İnegöl Stadyumu’nu Yenileme Çalışmaları Sona Erdi

İnegöl Stadyumu’nda belediye tarafından başlatılan düzenleme çalışmaları sezon öncesi sona erdi.

Yeşil alanları yenileme ve drenaj sistemi bitirilerek 2012/13 futbol sezonuna yetiştirildi. Ancak İnegölspor’un Tokatspor’la oynayacağı sezonun ilk maçı sahanın sağlığı açısından Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanacak.

Bugüne kadar yüzlerce profesyonel, 2. ve 3. lig maçları ile süper amatör maçlarına ev sahipliği yapan İnegöl stadyumunda İnegöl Belediyesi tarafından başlatılan çalışma yeni futbol sezonuna yetiştirildi. Birçok aşamadan geçen ve en Son 1995 yılında yapılan drenaj sisteminin yetersiz kalması ve sistemin verimli çalışmamasından dolayı başlatılan çalışmaları İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ile birlikte yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı ve İnegölspor Şeref Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın sadece drenaj işi olmadığını aynı zamanda sahanın elden geçirilmesi ve yeşil alanlarının komple yenilendiğini kaydetti.

İnegöl Şehir Stadyumu’nda TT Arena stadındaki drenaj sisteminin uygulandığını da vurgulayan Başkan Aktaş ayrıca sahadaki çalışmaların bitirildiğini, sahada sadece tartan pistle alakalı çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İnegölspor’un çok özlenen 2. lige büyük 4 yıl Sonra tekrar döndüğüne vurgu yapan Başkan Aktaş, belediyeye maliyetinin 300 Bin TL olduğu stadyumdaki tüm çalışmaların 6-7 Eylül tarihine kadar bitmiş olacağını, ancak sahadaki çimlerin tam anlamıyla oturması için tedbir için ligin ilk maçını Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynayacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA