G.Saray'da Mete Başol istifa etti

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu üyelerinden Mete Başol'un görevinden istifasını doğruladı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Ünal Aysal, bazı basın organlarımızda Galatasaray yönetiminde bir kriz olduğu algısını oluşturabilecek şekilde verilen haberler nedeniyle camiayı doğrudan bilgilendirmek, gereksiz yanlış anlama ve dedikoduları önlemek için net bir açıklama yapmak gereği doğduğunu belirterek, ''Sayın Mete Başol'la kulübümüzün yönetimiyle ilgili bazı konularda görüş ayrılıklarımız olduğu ve bu nedenle birlikte çalışamayacağımız kararını karşılıklı olarak vermiş olduğumuz doğrudur. Kendisine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederim'' dedi.

''Galatasaray'ın mali ve sportif açıdan içinde bulunduğu Son derece güç günlerden bugünkü noktaya ulaşması kendiliğinden olmamış, uzun vadeli bir strateji ile bu stratejiye uygun bir planın uygulanması sayesinde gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullanan Aysal, şunları söyledi:

''Ancak varmak istediğimiz hedef bugün bulunduğumuz noktanın çok daha ilerisindedir. Dolayısıyla dünkü başarılarla yetinmemiz, bunları yarın için bir garanti olarak görmemiz mümkün değildir. Özetle yapılacak çok iş, gidilecek çok yolumuz mevcuttur. Bu süreç ancak kurumsallaşmanın tavizsiz olarak gerçekleştirilmesi ve buna paralel olarak kulübün tüm birimlerinin somut hedeflere bağlı olarak rasyonel bir biçimde çalışmasıyla tamamlanabilir. Bu konuda bugüne kadarki her adım mevcut yönetim kurulu arkadaşlarımla paylaşılarak atılmış ve mutlulukla belirtebilirim ki her konuda kararlar büyük bir çoğunluğun desteğiyle alınmıştır. Bu nedenle bir bütün olarak yönetim kurulu arkadaşlarımla aramızda bir kriz ortamının var olduğu algısını oluşturabilecek başlık ve haberlerin gerçekle bir ilgisi olmadığını belirtmek isterim. Üstelik bu süreçte canla başla çalışan pek çok arkadaşımın verdikleri emeği küçümsemek, hiçe saymak aklımın ucundan bile geçmez. Bu vesileyle bilinmesini isterim ki, bu süreç onların katkılarıyla hızlanmış durumdadır. Dolayısıyla bir kriz ortamının tam aksine var gücümüzle daha güçlü, daha başarılı bir Galatasaray için yapmamız gerekenlere odaklanmış olduğumuzu tüm camiamızın bilmesini isterim.''

Kaynak: İHA