Fuat Çapa: Biraz Daha Mantıklı Oynayabilseydik İşimizi Kolaylaştırabilirdik

Gençlerbirliği teknik direktörü Fuat Çapa, Orduspor karışsında biraz daha matıklı oynamaları halinde işlerini kolaylaştırabileceklerini ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Başkentte oynana ve 1-1 eşitlikle tamamlanan Gençlerbirliği-Orduspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği teknik patronu Fuat Çapa, sakatlıklar nedeniyle defansta tamamen yeni bir kurgu ile sahada yer aldıklarını, ellerinde ki oyuncuya bakıldığında bundan daha iyisini üretebilmek için alternatif oyuncular bugün ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Orduspor’a karşı geriye düşünce maçın çok kolay olmayacağını bildiklerini dile getiren genç teknik adam, "1-0’dan sonra orta sahadaki dengeyi kuramadık. Belki maçın belirli bölümlerinde biraz fazla yürekle oynadık, çok fazla istedik. Biraz daha mantıklı oynayabilseydik işimizi kolaylaştırabilirdik. Özellikle de Serkan’ı değiştirdikten sonra Curri’nin oyuna girmesi nedeniyle ağır bir savunma oldu. Daha fazla aklımızla oynayıp duygularımız geri plana atmalıyız. 1 puandan dolayı mutlu olamayız. Geçen hafta ‘mutluyuz’ demiştik ama bu hafta mutlu olamayız. Çünkü bakıldığı zaman çok fazla pozisyon vermedik. Diğer taraftan da bakıldığı zaman 3-4 tane net pozisyonumuz vardı. Onları değerlendiremedik.” dedi.

Gençlerbirliği ile bu sezon ilk lig maçına çıkan Serkan Kurtuluş da yaptığı değerlendirmede, çok iyi mücadele ettiklerini ancak geriye düşmeden önce çok tutuk oynadıklarını, bu maçta üç puanı kaybeden taraf olduklarını belirtti.

Yeni transfer sırp orta saha oyuncusu Radoslav Petrovic ise özellikle maçın ikinci yarısı iyi oyun ortaya koyduklarını, ilerleyen haftalarda daha iyi olcaklarını kaydetti.

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper maç ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Zor bir maçtı. Böyle olmasını bekliyorduk. Beklediğimiz gibi oldu. Oyun içinde Gençlerbirliği biraz daha iyi oynadı. Ama iki takımında pozisyonları vardı. Biz pozisyonları değerlendiremedik. Aynı zamanda top bizdeyken biraz zorluk çekiyorduk. Gençlerbirliği, hava toplarında da bize karmaşık gelen pozisyonlar yakaladı. Ama yine de daha iyi olacağımızı umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ordusporlu genç oyuncu Abdülkadir Kayalı, deplasmanda aldıkları 1 puanla Ordu’ya döndüklerini vurgulayarak, 3 hafta sonunda 5 puan aldıklarını Gençlerbirliği ve takım arkadaşlarını kutluladığını belirtti.

Bir diğer Ordusporlu oyuncu Müslüm Yelken ise şunları söyledi, “Bugün iyi mücadele ettik ama istediğimiz oyunu oynayamadık, kazanabilirdik buna rağmen. Takım arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.