Chelsea Açıklaması

Milli futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da forma giydiği İspanya'nın Atletico Madrid takımı, İngiltere temsilcisi Chelsea'yi 4-1 yenerek, UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Avrupa'nın geçen sezon kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımlarını karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Monako'da yapıldı. UEFA Avrupa Ligi Kupası sahibi Atletico Madrid, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea'yi 4-1 yenerek, UEFA Süper Kupası'nı ikinci kez müzesine götürdü.

La Liga temsilcisi, 2010 yılında yine UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olarak yer aldığı UEFA Süper Kupa'da, İtalya'nın İnter ekibini Reyes ve Agüero'nun attığı gollerle 2-0 yenerek ilk kez kupayı kazanma başarısı göstermişti.

Atletico Madrid'in 3 golü de Kolombiyalı futbolcu Falcao'dan geldi. 6. dakikada Adrian Lopez'in pasında topla buluşan Falcao, takımını 1-0 öne geçiren ilk golünü attı. 19. dakikada sol ayağından bulduğu golle durumu 2-0'a getiren golcü futbolcu, 45. dakikada milli futbolcu Arda Turan'ın asistiyle takımının ve kendisinin üçüncü golünü kaydetti.

''Hat-trick'' yapan Falcao, Avrupa kupalarında çıktığı 40. maçta 37. golünü kaydetti.

Soyunma odasına galip giden taraf, Atletico Madrid oldu.

Maçın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren Atletico Madrid'de Miranda, 60. dakikada Mario Suarez'in asistiyle takımının dördüncü golünü kaydetti: 0-4. Chelsea'nin tek golü ise 75. dakikada Cahill'den geldi.

-Arda Turan ilk 11'de yer aldı, Emre Belözoğlu forma şansı buldu-

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, milli futbolcu Arda Turan'a, ilk 11'de yer verdi. İlk kez UEFA Süper Kupa maçı oynayan Arda Turan, 90 dakika forma şansı buldu.

Takımın diğer Türk futbolcusu Emre Belözoğlu ise ilk 16 arasında yer aldı. 87. dakikada Falcao'nun yerine geçen Emre, 3 dakika forma giymesine karşın etkili bir oyun sergiledi. İkinci kez Süper Kupa'da mücadele etme şansını yakalayan Belözoğlu, daha önce 2000 yılında Galatasaray formasıyla Süper Kupa'ya uzanmıştı.

Bu arada Simeone, bu maçta, Athletic Bilbao'yu 3-0 yendikleri UEFA Avrupa Ligi finalindeki ilk 11'i sahaya sürdü. Bu gece, o kadrodan sadece takımdan ayrılan Diego yer almadı, onun yerine Koke forma giydi.

Arda Turan ve Emre Belözoğlu, şampiyonluğu kutlama turu sırasında sahanın içinde Türk bayrağıyla sevinç gösterisi yaptı.

-Gelecek yıl Prag'da yapılacak-

15 yıldır Monako'daki 2. Louis Stadı'nda yapılan UEFA Süper Kupa maçı, gelecek yıldan itibaren farklı kentlerde yapılacak. UEFA İcra Komitesi'nin haziran ayında aldığı karara göre, Süper Kupa gelecek yıl Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki Eden Stadı'nda, 2014 yılında Galler'in başkenti Cardiff'de, 2015 yılında ise Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynanacak.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA