13. Zafer Tırmanışı Tamamlandı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından ilk kez Ağrı Dağı’nın dışında Rize’de Kaçkar Dağları’nda düzenlenen Zafer Tırmanışı tamamlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel düzenlenen 30 Ağustos Gençlik Haftası Zafer Tırmanışı bu yıl ilk kez Ağrı Dağı’nın dışında Rize Belediyesi’nin katkıları ile Kaçkar Dağları’nda gerçekleştirildi.

Zafer Tırmanışı üç gün önce Rize’nin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde törenle başladı.

Yunanistan ve İran’dan gelen dağcıların da yer aldığı etkinliğe Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da katıldı.

Faaliyetle ilgili açıklama yapan Rize Dağcılık Federasyonu Başkanı Hasan Önder, şunları söyledi: “Üç gün süren faaliyetimiz başarılı bir şekilde tamamlandı. Federasyonumuz tarafından bu yıl 13. defa düzenlenen Zafer Tırmanışı ilk kez Ağrı Dağı’nın dışında bir bölgede yapıldı. Tüm dağcılarımız ile birlikte üç farklı noktada kamp kurduk. 2 bin 900 rakıma kadar tüm dağcılarımız bize eşlik etti. Son gün hava şartlarının tırmanışa elverişli olması ile 15 dağcımızla birlikte hem Kuzey hem de Güney’den 3 bin 937 metrelik zirve tırmanışını gerçekleştirdik. Zirve tırmanışına 15 dağcı eşlik etti. "

Kaynak: İHA