Türkiye Briç Şampiyonası, Zonguldak'ta Başladı

Türkiye Briç Şampiyonası, 32 kulübün katılımıyla Zonguldak'ta başladı.

Kent merkezinde Dedeman Oteli'nde 8 takımın 4 grupta mücadele edeceği müsabakalar 3 Eylül'de yapılacak final müsabakasıyla sona erecek. Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Dr. Serhan Antalyalı, müsabakalar öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasına 8 ayrı bölgede 150'nin üzerinde takımla başlandığını söyledi.

32 takımın Zonguldak'ta şampiyonluk için mücadele edeceğini belirten Antalyalı, lisanslı ve faal sporcu sayısının fazla olması nedeniyle final karşılaşmasını Zonguldak'ta yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

71 ilde faal olarak briç sporunun yapıldığını anlatan Antalyalı, “Türkiye'de lisanslı sporcu sayımız 12 bin, faal sporcu sayımız ise 5 bin 500." diyerek şunları söyledi:"Ayrıca Türkiye genelinde 480 kulübümüz var. İllerimizin çoğunda briç sporu yapılıyor. Ancak faal olarak 71 ilde bu spor yapılıyor. Hedefimiz Doğu Karadeniz'de briç sporunu yaymak. Burada şampiyon olan kulüp, ülkemizi Avrupa’da temsil edecek. İrlanda'da yapılan Avrupa Briç Şampiyonası'nda Kadın Milli takımımız 1 ay önce Avrupa üçüncüsü olmuştu. Bu briç tarihinde ilk kez oluyor. Erkeklerde maalesef başarılı olamadık ama genellikle hedefimiz Avrupa’da ilk 10’a girmek.”Konuşmaların ardından briç şampiyonası, başladı.