Trabzonspor Maçından Notlar

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Macaristan'ın Videoton Takımı ile 0-0'ın rövanşına çıkan Trabzonspor'da, ilk maça oranla 5 farklı oyuncu ilk 11'de görev yaptı.

İlk maçta avantajlı bir skor elde edemeyen ve rakibini elemesi için gollü beraberlik veya galibiyete ihtiyaç duyan bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Giray, Olcan ile son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle izin verilen Colman'ın yanı sıra Sapara ve Halil de ilk 11'de görev almadı.

Güneş, Giray'ın yerine Mustafa'yı, Olcan'ın yerine Yasin'i, Sapara'nın yerine Soner'i, Colman'ın yerine Alanzinho'yu Halil'in yerine Henrique'yi ilk 11'de oynattı.

-Kalede Onur'a görev verdi-

Teknik direktör Şenol Güneş, ligde iki maçta ilk 11'de görev verdiği takım kaptanı Tolga'yı Videoton maçında yedek soyundurdu.

Güneş, Videoton ile ilk maçta cezası nedeniyle görev vermediği Tolga'nın yerine yine o maçta olduğu gibi Onur'a görev verdi.

-Bordo-mavili taraftarlar yalnız bırakmadı-

Videoton taraftarları karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 11 bin ev sahibi takım taraftarı tribünlerin büyük bölümünü doldururken, 500 kişilik bordo-mavili taraftar da Macaristan'da takımlarını yalnız bırakmadı.

Videoton takımı, Trabzonspor'u takip eden basın mensupları ile aynı otelde kampa girdi. Macar ekibinin oyuncuları, otelde rahat bir görüntü sergilerken, zaman zaman gazetecilere poz verdi.

Karşılaşmada 130'u resmi 380 güvenlik mensubu gorev yaptı. Maç için 80 muhabir, 30 fotoğrafçı ve 5 TV-radyo yorumcusunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi.

Videoton Kulübü, Trabzonspor Kulübü temsilcilerine maç öncesi bir yemek verdi. Yemeğe dün kente gelen kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı belirtildi.

-Giray, twitterda başarılar diledi-

Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Giray Kaçar, maç öncesi twitterdeki hesabından takımına başarı diledi.

Giray, hesabına, ''Fırtınaya başarılar, takım arkadaşlarıma güveniyorum. Bugun iyi bir skor ve sonuçla sahadan döneceklerine inanıyorum'' diye yazdı.

Muhabir: Selçuk Kılıç

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA