Fuat Çapa: Milli Maç Arasına Moralli Girmek İstiyoruz

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, ilk iki maçını kaybetmeyen iki takımın mücadelesinde ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istediklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında Orduspor’u konuk edecek Gençlerbirliği hazırlıklarını tamamlayarak İlhan Cavcav Tesisleri’nde kampa girdi. Ligin açılış maçında Orduspor’u mağlu ederek milli maç arasına moralli girmek isteyen kırmız şimşeklerde akşam yapılan çalışmaya kaptan Cem, Oktay ve Mustafa katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından 9’a 2 oyuna geçen futbolcular daha sonra iki ayrı gruba ayrılarak antrenmanına devam etti. Maç on biri taktik çalışma ile çalışmayı sürdürürken diğer grup dar alanda pas kontrol ve çift kale maç yaptı. Yarın oynanacak karşılaşmada başkent ekibinde sakatlıları bulunan Cem, Oktay, Mustafa ile kart cezalısı Aykut görev yapamayacak. Antrenman sonrası açıklama yapan teknik patron Fuat Çapa, yarın ki karşılaşmada ilk iki hafta kaybetmeyen Gençlerbirliği ve Orduspor mücadelesinin yaşayacağını söyledi.

İki takımında karşılaşmaya 4 puanla çıkacağını hatırlatan Çapa, ‘’Milli maç öncesi moral bulma anlamında önemli bir karşılaşma olacak. Kendi sahamızda Ankara’da oynayacağız. İyi bir oyun ve sonuçla milli maç arasına gireceğiz.’’ dedi.

Ligin ne diğer takımlar ne de kendileri için henüz şekillenmediğini ifade eden Çapa, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Klasik bir söylem ama tüm takımlar 5-6 hafta sonra oturuyorlar. Geçtiğimiz sezona bakıldığında Bursa, İstanbul Belediye ve Sivas kadrolarının büyük bir bölümünü korudular. Bu takımlar bence diğerlerine göre bir adım öndeler. Bizim gibi ilk on birine 3-4 futbolcu monte edenlerin zaman ihtiyacı var. Ligin 6. Haftasından son tam anlamıyla yüzde yüz kapasiteyle lige devam ederiz.’’