Deplasmanda attığı gol kupayı kazandırdı

İspanya Futbol Ligi'nde 2012-2013 sezonunun ilk kupası olan Süper Kupa'yı Barcelona'yı eleyen Real Madrid kazandı.

Barcelona'daki ilk maçı 3-2 kaybeden Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan rövanşı 2-1 kazanarak, deplasmandaki attığı golün avarajıyla kupayı kazanan taraf oldu.

İspanyol Ligi'nde geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu ve Kral Kupası sahibini karşı karşıya getiren maçta, ev sahibi Real Madrid özellikle ilk yarıda rakibine karşı üstün bir futbol ortaya koydu. Madrid'in golleri Higuain ve Cristiano Ronaldo'dan gelirken, Barcelona'nın tek golünü 44. dakikada serbest vuruştan Messi kaydetti.

Maçtaki diğer bir önemli not ise Real Madrid'in yeni transferi Modriç'in maçın 83. dakikasında Mesut Özil'in yerine oyuna girmesi oldu.

Barcelona karşısında alınan galibiyet, kazanılan kupa dışında Real Madrid için büyük önem arz etti. Real Madrid bu sezon oynadığı 4. resmi maçta ilk galibiyetini alırken, Madrid'de 3. sezonuna başlayan Teknik Direktör Jose Mourinho, Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Barcelona'ya karşı galip gelmeyi başardı. Ayrıca Real Madrid tarihinde 9. kez İspanya Süper Kupası'nı kazanarak, kupayı 10 kez kaldıran Barcelona'ya çok yaklaştı. Her iki takım arasında toplam 6 Süper Kupa finali oynanırken, bunlardan 5'inde kupayı kaldıran taraf Real Madrid oldu.

Ezeli rekabette Real Madrid öne geçti

Öte yandan İspanya'da ''El Clasico'' olarak tanınan Real Madrid ve Barcelona arasındaki maçların tarihsel istatistiklerine bakıldığında tekrar öne geçen taraf Real Madrid oldu. Bu zamana kadarki maçlar sonunda Real Madrid'in 88, Barcelona'nın ise 87 galibiyeti bulunurken, 46 maç berabere tamamlandı.

İspanyol futbol tarihi boyunca yaşanan ezeli rekabette Santiago Bernabeu deplasmanı Barcelona için hep en zorlusu olmasına rağmen son yıllarda bunu kıran Katalan takımı, Süper Kupa finaline kadar Madrid deplasmanındaki son 5 maçının 3'ünü kazanmış, 2'sinde sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

Barcelona, eski Teknik Direktörü Josep Guardiola döneminde oynadığı 15 El Clasico'nun sadece 2'sinde rakibine yenilip, 9 galibiyet, 4 beraberlik alarak, aşılması çok zor bir istatistiğe imza atmıştı. Guardiola'nın ardından Barcelona'nın başına geçen Tito Vilanova ise şimdilik oynadığı 2 El Clasico'da 1 galibiyet, 1 de yenilgi aldı.

Bu arada Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, bu zamana kadar İspanyol liginde arka arkaya 4 Süper Kupa maçında gol atabilen ilk ve tek futbolcu oldu. Messi, aynı zamanda Süper Kupa maçlarında şimdiye kadar attığı gol sayısını 10'a çıkartarak, elinde bulundurduğu rekorun kırılmasını çok daha zorlaştırdı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA