Denizli'de Bozdağ Kayak Merkezi'ndeki Çalışmalar

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 2 bin 400 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından biri olan Bozdağ'ın, önemli kayak merkezlerinden birisi haline geleceğini belirtti.

Vali Demir, Bozdağ Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bozdağ Kayak Merkezi Projesi'nin, Denizli turizmi için önemli projelerden biri olduğunu belirten Demir, kayak merkezinin bulunduğu bölgede altyapı çalışmasının başladığını söyledi.

Demir, şöyle konuştu:

''Yıl Sonuna kadar altyapı çalışmalarının önemli bir kısmının tamamlanacağını söylemiştik. Bu çalışmalardan ilki Nikfer beldemizde asfaltın bittiği noktadan itibaren 8 kilometre sıcak kaplama asfaltı tamamlandı. Asıl tesislerin kurulacağı yere kadar 10 kilometrelik bir yol asfaltlama için kaldı. Çalışması zor olan kısımlar makine yardımıyla açıldı. İkinci yapılan çalışma, burada özellikle otellerin ve tesislerin yapılacağı bölgede teknik olarak çalışmalara hız verildi.

Üçüncü çalışma ise özellikle kayak pistinin olduğu bölgede kayak yapılacak alanlarda dozerle çalışma yapılarak kayağa engel olabilecek kayalık kısımlar düzeltiliyor. Ayrıca kayak pistlerinin altyapısı şimdiden düzeltiliyor. Bu çalışmalar bu yıl Sonuna doğru tamamlanacak. Son proje ise buraya elektriğin getirilmesidir. Bu projeler tamamlandıktan Sonra Bozdağ'ın Denizli'nin ikinci 'Beyaz cenneti' olmasını hedefliyoruz.''

Bozdağ'a gelen misafirlerin kış döneminde bir alternatif turizm alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Demir, yatırımcılara kolaylık olması açısından turizm gelişim bölgesi olması için ilgili bakanlığa müracaatın yapıldığını söyledi.

Demir, Bozdağ'ı turizm gelişim bölgesi olarak ilan etmek zorunda olduklarını, ilan edilmediği taktirde turizmciler ve yatırım yapacaklar için dezavantaj olacağını kaydetti.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Tolga Albay

Yayıncı: Bahri Okumuş

Kaynak: AA