Bingöl Kervansarayspor'un Antrenörlüğünü Yapan Köprübaşı Cami İmamı Nurettin Bulut Açıklaması

Abdullah Çelik - Bingöl'de, Köprübaşı Cami İmamı Nurettin Bulut'un 15 köyün faydalanacağı sentetik futbol sahası yapılması için hazırladığı ve Kalkınma Bakanlığı'nca kabul edilen projesi, uygun arazi bulunmadığı için uygulamaya geçirilemedi.

Din ve spor adamlığını aktif olarak sürdüren Kervansaray Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Köprübaşı Cami imamı Nurettin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı zamanda Bingöl 1. Amatör Ligi'nde mücadele eden Kervansarayspor'un antrenörlüğünü de yaptığını söyledi.

15 yıldır hayalini kurduğu futbol sahasının yapılması için Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen projesinin, uygun arazi bulunmadığı için hayata geçirilemediğini anlatan Bulut, futbol sahasının bölgenin gençlerine büyük katkısı olacağını belirtti.

Köyde tapulu uygun arazi olmadığını, uygun alanların mera veya orman alanı olduğunu vurgulayan Bulut, yetkililerden arazi konusunda yardım istediğini kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından yapılacak tesisleri İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne devredeceklerini ifade eden Bulut, şunları söyledi:

''Yaklaşık 15 yıldır bölgemizde bir futbol sahası yapılması için hayal kuruyorum. Bölgemizdeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve boş vakitlerini geçirmek maksadıyla hayalini kurduğum futbol sahasının yapılması için bir proje hazırladım. 15 köyün gençlerinin faydalanacağı, içinde 90x65 ebadında sentetik futbol sahası ve soyunma kabinleri olan spor kompleksinin yapımı için 'Küçük Dokunuşunuz En Büyük Hayalimizdir' adlı projeyi hazırladım. Kervansaray Spor Kulübü Derneği adına hazırladığımız 15 bini eş finansmanlı toplam 126 bin 600 lira bütçeli proje, Kalkınma Bakanlığı SODES programı kapsamında 2011 yılında kabul edildi. Aradan bir yıl geçmesine rağmen uygun arazi bulunamadığı için hayalimdeki projeyi hayata geçiremiyorum.''

Saha yapmak için uygun tapulu arazi bulunamadığını, uygun buldukları arazilerin de orman veya mera olduğunu anlatan Bulut, ''Zaten bu bölgemizde bir futbol sahası yapılmasına ihtiyaç var. Bir an önce projemi uygulamak ve gençlerin spor yapmalarını görmek istiyorum. Bu projenin hayat bulması için bütün yetkililerimizden yardım ve destek istiyoruz. Bu proje kişisel değildir. Bu projeden, Ekinyolu, Göltepesi, Köprübaşı, Beyaztoprak, Havsel, Pancar, Gözer, Hacıçayır, Sarıçiçek, Köklü, Kardeşler, Ağaçeli, Çavuşlar, Gökçeli, Yeniköy, İncesu ve daha ismini sayamadığım köyler faydalanacak. Günümüzde gençliğimizin içinde bulunduğu durum ortada. Bu gençlerin topluma faydalı birey olması için çırpınıyorum. Başka da bir derdim yok'' dedi.

Bulut, projeyi hazırlarken sadece futbol sahası olarak düşündüklerini ancak, daha sonra sadece futbol değil, bütün spor dallarının yapılabileceği bir spor kompleksi ve gençlik merkezine dönüştürülmesi için Futbol Federasyonu'na yardım talebinde bulunduğunu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in, proje için uygun arazi bulunması halinde sosyal tesis yapılması için kendilerine yardımcı olacağını ve tesisin açılışına da bizzat katılacağını bildirdiğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA