Aykut Kocaman: Yediğimiz Gol Her Şeyi Berbat Etti

Fenerbahçe Teknik Direktör Aykut Kocaman, Spartak Moskova karşısında ilk dakikalarda yedikleri golün her şeyi berbat ettiğini söyledi.

Spartak Moskova ile 1 – 1 berabere kalarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman, iki takımın da çok istekli olduğunu belirterek, “Bunu da sahada gösterdiler. Maçın öncesindeki ana düşüncemiz, oyunu tamamen Spartak Moskova savunmasını üstüne itmeye çalışmak ve hataya zorlamaktı. Bu duygu ve düşünceyle başladık oyuna. Spartak Moskova’nın ilk kaleye gelişinin ve vuruşunun gol olması ise özellikle ilk yarı için her şeyi berbat etti.” dedi.

Kocaman, golün ardından şuursuz bir oyun sergilediklerini dile getirerek, “Bu durum pozisyon üretme konusunda anlamlı olmadı. Maç, rakibimizin istediği şekilde seyretmeye başladı.

İkinci yarı yapmamız gereken tek şey bu saldırgan oyuna, biraz daha şuur ve akıl eklemekti öyle de oldu. Oyunu rakibin sahasına itmeye başladık. Mehmet Topal’ın direkten dönen topundan Sonra oyunda etkinliğimiz arttı. Şutlarımız ve pozisyonlarımız oldu; fazlasıyla da korner atışı kazandık. Maçı tek kaleye çevirmeyi başardık. Ama maçı uzatmaya götürecek golü bulamadık.” diye konuştu.

Aykut Kocaman, Spartak Moskovalı oyuncuların Son dakikalara doğru zaman geçirmeye yönelik hareketlerinin bilinçli olduğunu savunarak, “Bütün maç boyunca zaman geçirmeye yönelik davrandılar. Bunu da organize yapıyor gibi görünüyordu. Buna hakemin izin vermemesi gerekiyordu. Bu kadar olduğu zaman hakemin biraz daha inisiyatif alması gerekiyor. Bence yanlış yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.Şampiyonlar Ligi’nden elenmesiyle Fenerbahçe’nin yeni hedefinin sorulması üzerine Aykut Kocaman, “Fenerbahçe’nin hedefi bitmez. Oyuncularım Şampiyonlar Ligi’ni çok istedi. Bunu sahada Son saniyeye kadar gösterdiler. Bundan Sonra yerel tarafı düşünürsek, ligde şampiyon olarak gelecek yıl, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmak ana hedeflerimizden biri olacak. Avrupa Ligi'nde de öncelikli hedef gruptan çıkmak ve gerçekten yukarıya doğru gitmek.” şeklinde konuştu.