Londra’da Kadın Basketboluna Büyük İlgi

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın da yer aldığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda seyirciler kadın basketbol maçlarına büyük bir ilgi gösteriyorlar.

Londra’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2012 Olimpiyatları’nda basketbolseverler basketbol maçlarının oynandığı Olympic Park Basketball Arena’yı boş bırakmadılar.

Son yıllarda olimpiyatlar doğrultusunda yapılan yatırımla ülkede basketbolun gelişimini amaçlayan İngiliz basketbolseverler, uluslararası ziyaretçilerle birlikte erkek basketbolunun yanı sıra kadın basketboluna da büyük bir ilgi gösterdiler.Potanın Perilerinin de mücadele ettiği kadın basketbol maçlarında 12.000 kişilik Olympic Park Basketball Arena’da maç başına ortalama 8.500 basketbolsever karşılaşmaları takip etti.

Sırasıyla gün be gün oynanan erkek ve kadın basketbol maçlarına olan bu büyük ilgi, yetkilileri de memnun etti.Öte yandan ev sahibi Büyük Britanya, basketbolda hem kadınlarda hem de erkeklerde henüz galibiyetle tanışamadı. Her iki takım da şu ana kadar oynadıkları üç maçtan da mağlubiyetle ayrıldılar .