Hakemler Yeni Sezonu Değerlendirdi

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde devam eden hakem seminere katılan Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım 2012 Avrupa Şampiyonası önümüzde ki sezonu değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu 52. Hakem Eğitim Semineri Sakarya’nın Sapanca ilçesi Güral Otel’de başladı.

Seminerin açılış günü İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile önümüzde ki sezonu değerlendirdi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında görev almasını değerlendiren Çakır, “2012 Avrupa Futbol Şampiyonası için tebligatı aldığımız andan itibaren büyük bir gurur ve sorumluluk yaşadık. Türk hakemliği adına gurur duyduk. Bu görevin sorumluluğu çoktu çünkü uzun zamandır Türk hakemleri bu organizasyonlarda görev yapmamıştı. Uzun zamandır turnuvalarda yoktuk. Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Daha önce yolun başındayız diyorduk. Şimdi yola çıktık ve inşallah daha da ilerleyeceğiz” dedi.

Brezilya’da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupasında görev alıp almayacağını da değerlendiren Çakır, “Biliyorsunuz bu şampiyonaya aday hakemler belirlendi. Bunların arasında bizde varız. Önümüzde uzun bir yol var. Bu periyot 2 yıl sürecek. Önümüzde birçok sınav var. Koşu, yazılı ve dil sınavları var. Periyodik aralıklarla bu sınavlar yapılacak. Arkadaşlarım Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile orada olmak üzere çalışacağız. Ancak şu anda üzerinde durduğumuz şey sınav” şeklinde konuştu.

2012-2013 Futbol sezonunun da rekabeti yüksek güzel müsabakaların oynandığı bir lig olmasını temenni ettiğini söyleyen Çakır, futbolculara yeni sezonda başarılar diledi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında hedeflediklerinin üzerinde bir başarı kazandıklarını söyleyen Bülent Yıldırım ise Cüneyt Çakır’ın ilk kez burada maç yönetmesine rağmen üst düzey bir başarı gösterdiğini belirterek, 2014 Dünya Kupasında Cüneyt Çakır’ın Türkiye’yi Brezilya’da temsil etmesini beklediklerini söyledi.

Yeni sezonda diğer tüm takımlar gibi hakem takımının da fiziksel ve mental hazırlıklarını yaptığını söyleyen Yıldırım, “Bu yıl hakemler camiası olarak daha da başarılı olmayı hedefliyoruz” diye konuştu .

Kaynak: İHA