Twente-bursaspor Maçına Doğru

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşı maçında Twente ile karşılaşacak olan Bursaspor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve kaptan Ömer Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Twente'nin Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son üç senede ortaya koyulan başarıların Şampiyonlar Ligi ve UEFA deneyimlerinin artık tecrübeden öte başarıya dönüştürme hedeflerinde olduklarını belirterek, “Sezon başında bunu konuda kendimize hedef koyduk. İlk maçta elde ettiğimiz avantajları en iyi şekilde kullanarak bizi gruplara taşıyacak sonucu almak istiyoruz. Rakibin kazanmak zorunda olduğu maça çıkmak ve böyle bir karşılaşma oynatabilmekti hedefimiz ve bunu sağladık. Çok kolay olmayacak tabi bunu biliyoruz ve güzel bir atmosfer de olacak futbol adına ancak oluşacak tüm bu durumu kendi adımıza avantaja çevirip alnımızın akıyla buradan çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Şu ana kadar yarın ki maça yansıyacak bir sakatlık yok. İstediğimiz oyuncu kurgusuyla sahaya çıkabileceğiz ve ilk maçta hangi kurguyu uyguladıysak aynı şekilde çıkacağız” dedi.

Yeni transfer Fernando Belluschi ile de ilgili konuşan Sağlam, kendisinin çok önemli ve değerli bir futbolcu olduğunu ifade ederek, “Transferimizin hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda kedisini aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni transferlerin olup olmayacağı sorusuna ise Sağlam, Twente maçından sonra karar vereceklerini dile getirdi.

Maçın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle de ayrı bir önem ve anlam taşıyacağını sözlerine ekleyen Sağlam, yarın Türk milletine buna uygun bir zafer yaşatmak istediklerini kaydetti.

Bursaspor takım kaptanı Ömer Doğan da herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ve her şeyin son derece iyi olduğunu aktararak, “Yarın bütün takım olarak elimizden geleni sahaya yansıtacağız. Bizi desteklemeye gelen taraftarlar ise bizim için ayrı bir motivasyon” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bursaspor, yarın Twente ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Twente Stadı’nda yapılan son antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı.

İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan antrenman çeşitli top çalışmalarıyla devam etti .

Kaynak: İHA