Olimpiyat Şampiyonu'ndan Rektör Ahmet Karaaslan’a Ziyaret

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar 1500 metrede 1'inci olarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin, öğrencisi olduğu Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan’ı makamında ziyaret etti.

Şampiyon atlet başarısının sırrını inanmak olarak açıkladı.

Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’i makamında kabul eden Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Alptekin’i, antrenörü ve hocalarını tebrik etti. Alptekin’in başarısının sırrını soran Rektör Karaaslan, Alptekin’den, “Öncelikle inanacaksınız. İnandığınız zaman başarı muhakkak geliyor” cevabını aldıktan Sonra, “Bence de yaptığınız işe öncelikle inanacaksınız. İşin sırrı burada. Başaramayanlar, ‘Benim önümde filanca atlet var. Ben onu geçemem, başaramam’ diyor ve kendi kendini sınırlıyor. Halbuki kişi onu başaracağı inanç ve azmiyle yola çıktığı taktirde başaracaktır” şeklinde konuştu.

“ASLI ÇAKIR ALPTEKİN’İ VE BAŞARIDA EMEĞİ GEÇEN HERKESİ CANDAN KUTLUYORUM”

Çok çalışmanın yanında inanmanın da büyük önem taşıdığını ve başarıyı etkilediğini kaydeden Rektör Karaaslan yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun öğrencisi Aslı Hanımı 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkemize kazandırdığı altın madalya dolayısıyla tebrik ediyorum. Aslı Çakır Alptekin’i yetiştiren, başta antrenörü olmak üzere Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun bütün öğretim üyelerini candan kutluyor, bu başarılarının bundan Sonra da artarak devam edeceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Benden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu bugüne kadar pek çok branşta büyük başarılar elde etmişti. Bu vesile ile Yüksek Okulumuzun isminin hem Türkiye’de hem de Türkiye dışında daha çok duyulacağını söyleyebiliriz. Üniversitemiz, sporun birçok dalında hem ülke hem dünya çapında yapılacak yarışmalarda önemli başarılara imza atacak. Buna kesinlikle inanıyorum. Bu başarının Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçen bütün spor camiasına, Atletizm Federasyonuna, Gençlik Spor Bakanlığına ve üniversitemizin değerli hocalarına yürekten teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin’in Kütahya’da antrenman için tartan pist isteğine de olumlu yanıt vererek pistin en kısa sürede yapılması için çalışacaklarını kaydetti.

“İNANDIK, ÇALIŞTIK VE BAŞARDIK”

Altın madalya kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Aslı Çakır Alptekin, olimpiyata giden yolu ve elde ettiği başarısını değerlendirdi. Alptekin, “Olimpiyatlara hazırlanırken antrenmanda olduğum sıralarda hocalarım sağ olsunlar bana çok yardımcı oldular. Kamplarda olduğum zamanlarda dersleri kaçırabiliyordum. Hocalarım gerektiğinde bana özel ders verip geri kalmamamı sağlıyorlardı. O anlamda hocalarıma teşekkür ediyorum. Buraya gelmek çok kolay olmadı. Dört senelik bir zaman dilimi var. Aslında daha fazlası da var ama hırslanmaya başladığım ve ‘ben olimpiyat şampiyonu olmalıyım’ dediğim sene 2008 yılıydı. Pekin Olimpiyatları’na katılmıştım fakat başarısız bir Sonuç elde etmiştim. Çok üzülmüştüm ama bu başarısızlık beni kamçıladı diyebilirim. Çok hırslandım, çok çalıştık. Bana emeği geçen en başta antrenörüm, Dumlupınar Üniversitesi, kulübüm Üsküdar Belediyesi, Atletizm Federasyonu ve Spor Bakanlığının destekleriyle buralara geldik. İnandık, çalıştık ve başardık. Biliyorum ki bizden Sonraki nesiller de bizim arkamızdan gelerek çok daha iyi başarılar elde edecek. Çünkü biz onlara örnek olduk. Biz başardıysak onlar da başaracak, buna eminim” diye konuştu.

“AİLELER ÇOCUKLARINI SPORA YÖNLENDİRSİNLER”

Son olarak ailelere seslenen Aslı Çakır Alptekin, ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini istedi. Alptekin, “Ailelerin çocuklarını desteklemeleri gerekiyor. Çocukların spor yapmasını öneriyoruz. Ailelerde, çocukları üniversiteye hazırlanırken ya da girdiğinde şöyle bir düşünce oluşuyor, “Çocuğumun geleceği yok, spor yapmasın, ders çalışsın, test çözsün.” Ama gördüğünüz gibi biz bir örneğiz, bizim bir geleceğimiz var. Devlet garantisindeyiz. Devletimizi bize sahip çıkıyor, okulumuz bize sahip çıkıyor. Ailelerin bu anlamda bir tereddütleri olmasın ve çocuklarını spora yönlendirsinler” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından Rektör Karaaslan şampiyon Alptekin’e bir plaket ve dizüstü bilgisayar hediye etti.

Aslı Çakır Alptekin’in eşi ve antrenörü olan İhsan Alptekin, hocaları Yrd. Doç. Mehmet Acet, Yrd. Doç. Dr. Adnan Ersoy, Öğrt. Görv. Ahmet Korkut Yapıcı’nın katıldığı ziyarette günün anısına fotoğraflar çekildi .

Kaynak: İHA