Dünyanın En İyi Golfçüleri Antalya'da Yarışacak

Dünyanın en iyi golf oyuncuları 'Turkish Airlines World Golf Final' için Türkiye’ye geliyor.

Dünya genelinde büyük ilgi çekmesi beklenen turnuva, Antalya Golf Kulübü Sahası PGA Sultan’da düzenlenecek ve 50’den fazla ülkede canlı yayınlanacak. ‘Turkish Airlines World Golf Final’da 5 milyon 200 bin dolar için yarışacak 8 golfçü arasında dünyanın en çok kazananı Tiger Woods da bulunuyor. Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Golf Federasyonu, aralarında Tiger Woods’un da bulunduğu, dünya klasmanında ilk 12’de yer alan 8 golf oyuncusunun katılacağı golf turnuvası düzenlemek için iş birliği yaptı. Türkiye Golf Federasyonu, THY’nin ana sponsorluğunda ‘Turkish Airlines World Golf Final’ı 9 – 12 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleştirecek. Turnuvanın tanıtımı için THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da katılımıyla THY Genel Müdürlük binasında basın toplantısı düzenledi.

Bu turnuvaya dünyanın 8 büyük golfçüsünün geldiğini belirten Temel Kotil, golfün özellikle batı kültüründe önem arz ettiğini söyledi.

Bazı ülkelerde hemen hemen her CEO’nun golfte iyi olması gerektiğini dile getiren Kotil, "Üst sekmende ulaşmada bizim için çok önemli bir aktivite. Türkiye’de bunun gerçekleşmesi hayırlı olacak. Turnuva Antalya’da gerçekleşecek. Oradan da birkaç da olsa yurt dışına direk uçuyoruz. Bu da oranın golfta ilerlemesine katkıda bulunuyor. Bu konuda daha da ileri gideceğiz.” dedi.

Golfun 2016’da olimpiyatlarına alınacağını aktaran Kotil, Türkiye’nin de 2020’de de olimpiyata aday olduğu için turnuvanın gerçekleşmiş olmasının bu açıdan da önemli olduğunu dile getirdi. Turnuvanın THY için çok önemli bir aktivite olduğunu kaydeden Kotil, “Bu işin en iyileri Türkiye’ye geliyor. Bizim için bir şeref ve ticari değeri çok yüksek. Çünkü bu sekmende var olmamız demek dünyanın bu konumdaki yolcularına da hitap etmemiz anlamına geliyor.” diye konuştu.

Ahmet Ağaoğlu ise finali alabilmek için çok sıkıntılar çektiklerini, çok engellemelerle karşılaştıklarını dile getirdi. Bundan 5 yıl önce 10 milyon dolar da verilse Tiger Woods’un Türkiye’ye getirilemeyeceğini aktaran Ağaoğlu, “İnsanlarda ‘verirsiniz parayı gelir’ diye bir yanlış bir yanılgı var. Tiger Woods, sporcu kariyerinde Almanya’nın doğusuna, Dubai’nin batısına geçmedi. Her şey ülke vizyonuyla doğru orantılıdır. 5 yıl önce 10 milyon dolar verip getiremezdiniz. Bu yıl çok daha farklı şeyleri öne sürerek Türkiye’ye gelmeyi çok rahatlıkla kabul edilebiliyor.” ifadesini kullandı.

AĞAOĞLU: DIŞ BASIN, TURNUVAYI OLİMPİYATLAR İÇİN GÖVDE GÖSTERİSİ OLARAK GÖRDÜ

Turnuvanın 4 gün boyunca 92 kanalda yayınlanacağını aktaran Ahmet Ağaoğlu, 398 milyon insana ulaşacağını söyledi.

İngiliz ve Amerikan basınında finalin Türkiye’de yapılacağı haberinin büyük yankı bulduğunu ifade eden Ağaoğlu, dış basının Türkiye’nin 2020 olimpiyat adaylığı için gövde gösterisi yaptığına dikkat çektiğini belirtti.

Golf oyuncusu ve golf seyircisi A plus diye tabir edilen spor turisti olduğunu ifade eden Ağaoğlu, bunun avantajını da Türkiye’nin kullanması gerektiğini söyledi.

Turnuvanın bütçesinin 12 milyon dolar olduğunu kaydeden Ağaoğlu, “Turnuvanın sadece organizasyon giderleri Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Para ödülleri ve diğer masraflar tamamen sponsorlar ve seyirci geliriyle karşılanıyor. Bu da Türkiye’de bir ilk. Para ödülü 5.2 milyon dolar. Birinciye, 1 milyon 750 bin dolar, ikinciye 1 milyon dolar, üçüncü-dördüncüye 600 bin dolar, beşinci-altıncıya 400 bin dolar, yedinci-sekizinciye 300 bin dolar verilecek. Müsabakanın kaybedeni bile 300 bin dolar alıyor. Tiger Woods ve 4 oyuncuya katılım bedeli ödendi. Tiger Woods’un katılım bedelini rakam olarak ifade etmeyelim. Benzeri bir müsabakada ödenen paranın yarıya yakınını ödedik. Burada hem ülkenin imajının hem de THY’nin çok büyük faktörü var.”