2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme Toplantısı

Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme Toplantısı'na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Her kesimden yetkilileri dinleyerek bir eylem planı oluşturacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 17 sporcunun katıldığı Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme Toplantısı'nda, "önemli olanın olimpiyatlara katılan sporcu sayısının en yüksek düzeyde olması" olduğuna dikkat çekerek, "Katılım sayısı artınca madalya sayısı da artacak. Herkesin söylediklerine kulak vereceğiz" diye konuştu.

Tüm sporcuların olimpiyatlarda herkes için mücadele verdiğini belirten Kılıç, "Bu kapsamda eksiklikler olmuş olabilir. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu problemleri çözmeyi hedefliyoruz. Dün federasyon başkanlarını dinledik. Antrenörlerle öğleden sonra birlikte olacağız. Medyayı ve üniversite hocalarını dinleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, yapılan toplantıların ardından bir eylem planı oluşturacaklarını dikkat çekerek, "Eylem planı ile sorunları çözerek yolumuza devam edeceğiz. Samimi olarak fikirlerinizi bizimle paylaşmanız, doğru adımlar atmamızı sağlayacak" dedi.

Toplantıya, Bakan Kılıç'ın yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, genel müdür yardımcısı Mehmet Kocatepe de katıldı.

Toplantıya çağrılan sporculardan atletizm dalında Burcu Ayhan, Nevin Yanıt, Gamze Bulut, Aslı Çakır Alptekin, basketbolda Nevriye Yılmaz, boksta Onur Şipal, Ferhat Pehlivan, Fatih Keleş, Adem Kılıçcı, güreşte Cenk İldem, Nazmi Avluca, Rıza Kayaalp, halterde Mete Binay, tekvandoda Servet Tazegül ve Nur Tatar, voleybolda Esra Gümüş, yüzmede Derya Büyükuncu oturuma katıldı

Kaynak: İHA